De allerbeste wensen

Oud en nieuw is echt een periode waarin je terugkijkt op het jaar wat achter je ligt. Voor veel mensen is het een bewogen jaar geweest. Er was veel te doen in de actualiteit. We kijken terug op een jaar waar terreur aan de orde van de dag was. Daarnaast was het in mijn gezin ook allesbehalve rustig.

We hebben een heleboel meegemaakt het afgelopen jaar. Ik mag wel spreken van een soort achtbaan van belevenissen en ervaringen.

Andy.

Het begon al goed in januari toen Andy naar zijn nieuwe dagbesteding toe ging. Hier zag men een heel andere Andy dan dat ze op zijn school meemaakten. Ze zagen een jongeman die heel wat meer in zijn mars had, maar die zich opgesloten in zijn lichaam voelde. De leiding van de dagbesteding besloot dat het roer om moest. Ze gaven Andy de ruimte om zich meer te gaan uiten. Het gevolg is overduidelijk; Andy is nu een jongen aan het worden die steeds meer laat zien wie hij is en wat hij wil. Die stille jongen van het begin van het jaar is nu een levendige jongen aan het worden. Hij maakt veel spannende dingen mee en krijgt de gelegenheid om te bewegen door intensieve fysio begeleiding. Daarbij uit hij zich steeds vaker verbaal. Met regelmaat horen we zijn mening over zaken. Daarnaast moet hij keuzes leren maken die zijn leven bepalen.

Jona.

De reuring bij Andy zien we ook terug bij Jona en Naomi. Jona begon op een ander woonhuis met meer verantwoordelijkheid. Dit jaar moeten we op zoek gaan naar een vervolgtraject. Jona rondt zijn opleiding af en wil zelfstandiger gaan wonen. We zijn nu op zoek naar een plek waar hij zich nog meer kan ontplooien. Met Andy komt het allemaal goed dus we zien de toekomt voor Jona ook met een glimlach tegemoet.

Naomi.

Naomi is het kind waardoor we Andy beter leerden begrijpen. Ze blijkt heel snel van begrip te zijn en ze verrast ons dagelijks met haar leuke uitspraken en verhelderende kijk op het leven. Ze heeft geen tijd om langzaam te leren. Er moet nog zoveel worden ondernomen. We hollen achter haar aan. Het nieuwe jaar heeft haar veel te bieden.

Terugblik.

Nu met de jaarwisseling stonden we even stil. We keken terug op het jaar. Een eigen bedrijf wat ik startte, ontwikkelingen bij de kinderen. We zijn dankbaar voor wat de Heer voor ons heeft gedaan afgelopen jaar. Laten we elke dag koesteren alsof het onze laatste is. Na een woelig jaar achter ons mag ik wel zeggen: het zijn de gunstbewijzen van de Heer dat we niet omgekomen zijn.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
7 januari 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief