De beste chocolademelk maak je zo – Weekendtip

MijnKerk.nl deelt iedere zaterdag een suggestie voor iets leuks met je. Vandaag een tip die bij Sinterklaas past!

Goede chocolademelk

Sinterklaas is in het land en dus is het begonnen. Een tijd van pakjes, gedichten en surprises, maar ook van pepernoten, dikke speculaas en taaitaai. En van chocoladeletters en gevulde banketstaven. Zo lekker allemaal! Een mok goede chocolademelk past ook in dit rijtje. En de allerbeste die maak je zelf! Dit weekend nog maken en genieten dus!

Ingrediënten voor 4 mokken

75 ml slagroom

100 g pure chocolade

450 ml melk

1 tl kristalsuiker

Zo maak je de chocolademelk

1 Klop de slagroom stijf.

2 Breek de chocolade en doe de stukjes in een steelpan. Voeg de melk en de suiker toe. Verhit dit en roer ondertussen.

3 Als de chocolade is gesmolten klop je met een garde tot het schuimt en het bijna begint te koken.

4 Giet de chocolademelk in de mokken en schep de geklopte slagroom er op.

Voor een lekkere variant

  • Voor een verfrissende pepermuntsmaak: Voeg 4 druppels pepermuntessence toe
  • Voor kaneel-chocolademelk: Doe er een snufje kaneel bij
  • Zin in mokka? Roer er een theelepel instantkoffie door
  • In plaats van pure chocolade kun je ook melk of witte chocolade gebruiken. Laat in dat geval wel de suiker weg. anders wordt het te zoet.
  • Voor wat pit: een snufje chili
  • Een touch of sinaasappel geef je mee door wat geraspte sinaasappelschil mee te verhitten. Schenk de chocolademelk dan in met gebruik van een zeef.

 

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Mijn tijd
18 november 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief