De boot gemist

Sjors mag met zijn opa naar Engeland als hij over gaat. Tenminste, dat heeft zijn opa beloofd. Maar behalve zijn moeder, moet ook zijn vader toestemming geven...

Belofte

“Als je overgaat, gaan we naar Engeland”. Het blijft hangen in het hoofd van Sjors. Dat heeft zijn opa beloofd en als hij nou net even harder werkt gaat het hem lukken. Vast wel.
En ja, trots laat hij zijn cijferlijst zien. Hij heeft het goed opgehaald nadat zijn eerste rapport nogal te wensen overliet.dan
“En nou gaan we straks naar Engeland, hè oop. Dat heb je beloofd en ik heb ervoor gewerkt, want ik weet zeker dat ik over ga”.

Alleen daarvoor? Nee hoor, natuurlijk niet. Natuurlijk is het fijn om straks in een hogere klas te zitten. Zittenblijven is echt niet leuk.

Toestemming vragen

Maar dan gebeurt het. Als een kind naar Engeland gaat met zijn opa, moeten de ouders toestemming geven. Allebei. Zo gaat dat de laatste jaren. Alleen even een formulier invullen dat de beide ouders toestemming geven en er is geen vuiltje aan de lucht.
Maar papa geeft geen toestemming. Hij weigert pertinent. Papa en mama zijn gescheiden en het lijkt of papa niet wil meewerken. Of papa het Sjors niet gunt.
Daar sta je dan als opa. En als moeder. Machteloos. Nog meer woorden? Nog meer strijd?
Kind verdrietig en zelf weet je ook niet hoe je moet reageren.
We hebben de boot gemist. Wat moet je doen?

Weet jij het?

bootgemist robert de bock

de boot gemist, foto Robert de Bock
One comment on “De boot gemist
  1. Avatar Marina schreef:

    Jammer voor die kleine man. Als ik er over nadenk hoe je het zou kunnen doen, dan zou je vantevoren kunnen zeggen, als je overgaat gaan opa en jij iets leuks doen, maar wat is een verrassing! En dan pas zeggen wat de verrassing is als het helemaal rond is, dan heeft het kind ook niet de teleurstelling dat het niet door kan gaan. En een paar alternatieven op de plank hebben.
    En de leuke relatie opa/kleinzoon niet laten verpesten door negativiteit van anderen.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
24 mei 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief