De heilige damestas

Janneke is dol op damestassen. Mooi om naar te kijken en praktisch om te dragen. Wat maakt haar tas heilig?

Damestas

Ik ben dol op tassen. Altijd draag ik er één bij me, om alles wat ik dagelijks nodig heb mee te kunnen nemen. Als ik er één ga kopen kijk ik niet alleen naar kleur en een eigenzinnige uitstraling, maar de tas moet ook heel praktisch zijn. Helemaal blij word ik van een exemplaar met een sleutelkoord, zodat je niet eindeloos naar je sleutel hoeft te zoeken en je toch zeker weet dat de sleutel veilig is opgeborgen.

De sacristie van de vrouw

In een tijdschrift dat ik pas las werd de tas een sacristie voor de vrouw genoemd. Een sacristie is een ruimte in een katholiek kerkgebouw waar de priester zich omkleed. Daar worden onder andere de kleden die hij draagt bewaard. Er is vaak ook een wastafeltje te vinden. De priester voert daar een rituele handwassing uit. Bij het omkleden hoort bij elk kleding stuk een kort gebed. Zo bereid de priester zich voor om zijn belangrijkste taak te gaan doen.

Heilige spullen

Als je zegt dat de handtas van een vrouw een sacristie is, dan zou alles wat daarin zit heilig voor haar zijn. Dan zijn mijn agenda, paspoort, portemonnee en nog allerlei andere geheimen, van speciale betekenis. Niemand mag daar zo maar aankomen, niemand mag zomaar in de tas van een vrouw kijken, want dan kom je aan haar!

Gelukkig kwam ik in datzelfde tijdschrift ook nog hele leuke mannentassen tegen. Het lijkt me dat de handtas voor een man, toch ook ‘heilig’ is voor hem.

 

Wat in jouw handtas, is voor jou heilig?

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
24 februari 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief