De kracht van kaarsen

Heb je kaarsen in huis? Waarschijnlijk wel. Maar niet iedereen brandt ze veel. Vaak komt dat door de geur van kaarsen. Die kan nog wel eens zwaar zijn.

Toch zijn kaarsen vooral prachtig en zijn ze symbool voor veel goede dingen als liefde, licht en warmte.

Kaarsen geven licht

Dit is letterlijk zo. Een ruimte licht op door een kaarsje. Het geeft gezelligheid. Maar ook als je het moeilijk hebt kan een kaarsje je helpen. Je beseft dat licht sterker is dan donker. Krachtiger.

Kaarsen geven rustige energie

Als je thuiskomt na een lange dag of na een pittige afspraak of nadat je door een regenbui fietste kun je je heerlijk ontspannen als er kaarsjes branden. Fijn als een ander in huis deze al aangestoken heeft. Maar als dat niet zo is, doe je dat lekker zelf. Het branden van een kaars geeft je direct rust.

Kaarsen geven vorm aan bidden

Het licht van een kaars is niet alleen prachtig om naar te kijken, je kunt er ook steun en kracht uit putten. Je kunt een kaars ook branden als gebed. Voor jezelf of voor iemand anders.

Soms is het lastig om te bidden. Om de juiste woorden te vinden. Een mooi alternatief en ritueel vind ik om samen kaarsen aan te steken aan het begin van de maaltijd. Bij iedere kaars zeg je dan iets eenvoudigs: ‘Deze kaars is voor ons gezin’, ‘Deze kaars is voor papa die nu naar huis aan het rijden is’, ‘Deze kaars is voor het eten’ en ‘Deze kaars is voor de fijne dag’. En als er iemand is van wie je weet dat die een beetje extra steun en kracht nodig heeft, dan noem je die ook.  

Doe jij dat ook wel eens, een kaars aansteken als gebed?

 

Online kaarsje branden? Dat kan op deze pagina.

 

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
14 september 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief