MENUMENU

De kracht van kaarsen

Heb je kaarsen in huis? Waarschijnlijk wel. Maar niet iedereen brandt ze veel. Vaak komt dat door de geur van kaarsen. Die kan nog wel eens zwaar zijn.

Toch zijn kaarsen vooral prachtig en zijn ze symbool voor veel goede dingen als liefde, licht en warmte.

Kaarsen geven licht

Dit is letterlijk zo. Een ruimte licht op door een kaarsje. Het geeft gezelligheid. Maar ook als je het moeilijk hebt kan een kaarsje je helpen. Je beseft dat licht sterker is dan donker. Krachtiger.

Kaarsen geven rustige energie

Als je thuiskomt na een lange dag of na een pittige afspraak of nadat je door een regenbui fietste kun je je heerlijk ontspannen als er kaarsjes branden. Fijn als een ander in huis deze al aangestoken heeft. Maar als dat niet zo is, doe je dat lekker zelf. Het branden van een kaars geeft je direct rust.

Kaarsen geven vorm aan bidden

Het licht van een kaars is niet alleen prachtig om naar te kijken, je kunt er ook steun en kracht uit putten. Je kunt een kaars ook branden als gebed. Voor jezelf of voor iemand anders.

Soms is het lastig om te bidden. Om de juiste woorden te vinden. Een mooi alternatief en ritueel vind ik om samen kaarsen aan te steken aan het begin van de maaltijd. Bij iedere kaars zeg je dan iets eenvoudigs: ‘Deze kaars is voor ons gezin’, ‘Deze kaars is voor papa die nu naar huis aan het rijden is’, ‘Deze kaars is voor het eten’ en ‘Deze kaars is voor de fijne dag’. En als er iemand is van wie je weet dat die een beetje extra steun en kracht nodig heeft, dan noem je die ook.  

Doe jij dat ook wel eens, een kaars aansteken als gebed?

 

Online kaarsje branden? Dat kan op deze pagina.

 

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
14 september 2017
Kaarsjes:
 •  

  Jou.

  God geeft ons allen het vertrouwen dat we gered zullen worden. Ik bid dat hij ons allen vreugde en vrede zal geven door ons geloof in Jezus Christus. Dan zal ons vertrouwen op God steeds sterker worden, door de kracht van de heilige Geest.
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars