MijnKerk.nl
Op MijnKerk.nl zoeken we samen naar hoopvolle momenten van geluk en geloof in een chaotisch en druk leven.

De leegte van januari

Hij zit er al weer op: de eerste volledige week van het nieuwe jaar. En het was me het weekje wel. Zowel in het nieuws als privé. Maar waarover zal ik het dan gaan hebben vandaag. Het ene onderwerp buitelt over het andere heen en eigenlijk voel ik me alleen maar leeg. De leegte van de maand januari.

Nashville

Aan het begin van de week wist ik waar mijn blog over zou moeten gaan. Dé verklaring. Maar inmiddels is daar zoveel over geschreven en gezegd dat het niets meer toevoegt. Morgen zingen we samen dat prachtige lied van Sytze de Vries. Ik hoop op heel veel plaatsen zodat het een mooie, liefdevolle dag wordt.

Liefde

Dat was ook nog een overweging om dan te schrijven over de Liefde. Want ik heb eigenlijk nog nooit zoveel liefde voorbij zien komen als afgelopen week. Overal spontaan hartjes en vlaggen in regenboogkleuren. Prachtig. Als (gelovige) LHBTI-er ga je in het weekend door een soort hel bij het zien van zo’n pamflet. Maar in de loop van de week moet het toch bijna voelen als een hemel op aarde met al die regenboogvlaggen overal: “Ongestraft mag liefde bloeien!”

Jeugdzorg

De week was thuis ook gevuld met veel aandacht voor onze zoon. Het is inmiddels al een aantal maanden geleden dat we (opnieuw) aan de bel hebben getrokken omdat we ons zorgen maken. Niet alleen om hem, maar ook om de invloed van zijn gedrag op de rest van ons gezin. Er is van alles in gang gezet. Maar tot nu toe blijft de praktische hulp die we hebben gevraagd bij praten, praten en praten.

Liefde

Dat vergt veel energie. En als we niet uitkijken verliezen we zomaar uit het oog waarom het ons eigenlijk gaat: het beste voor hem én voor ons gezin. Uit liefde. Omdat we een veilige en liefdevolle omgeving willen bieden. We merken dat ons dat soms tussen de vingers door glipt, omdat we dagelijks zo aan het strijden zijn.

En ook nog:

Verder was er ook nog een dagje ziekenhuis voor mezelf, omdat lijf en leden niet zo goed willen de laatste maanden; repetities hier en repetities daar; een uitgebreid gesprek met de psycholoog (die er verdorie binnenkort mee stopt) en tot slot doe ik net de deur dicht achter een verslaggever en een fotograaf van de regionale krant.

Die kwamen ons interviewen (en op de foto zetten) over het wachten in het aardbevingsgebied. Een jaar na de beving in Zeerijp wachten veel Groningers op een oplossing voor de schade. De krant maakt een serie waarin dagelijks mensen aan het woord komen die in de wacht staan. Wij wachten al meer dan een jaar op afhandeling van schade en op de uitkomst van een uitgebreide inspectie van onze woning. Onzekerheid alom.

Leeg

Als ik het zo op een rijtje zet, was het best wel weer een volle week. En toch (of misschien juist wel daardoor) voel ik me leeg. Ik noem het maar de leegte van januari. Een nieuw jaar waarin weer zoveel staat te gebeuren. Ik moet er duidelijk nog aan wennen…

6 comments on “De leegte van januari
 1. Avatar Magriet Taselaar-Vegter schreef:

  , super trots op jou en Henk hoe jullie het allemaal doen

 2. Avatar Marjon schreef:

  ….waarbij je intussen toch maar mooi omschreven hebt hoe die leegte van januari (voor mij dat stukje niks tussen dood hout en begin van dikker wordende knoppen aan bomen) en de drukte van alledag naadloos in elkaar passen….. dank je wel en dikke knufff

 3. Avatar Mieke Scheper schreef:

  Respect voor jullie!

 4. Avatar Rina schreef:

  Mooi omschreven…

 5. Avatar Rikie Levinga schreef:

  Diep respect voor jullie gezin !!!! En de leegte van Januari, zo jij het zo mooi noemt ,is voor mij, pffff gelukkig alles weer zijn “gewone” gangetje. Iets met leeftijd/generatie kloof ????? Ik wens jou en je gezin alle goeds voor 2019 , en hoop dat de leegte opgeheven wordt !!! Liefs Rikie

 6. Avatar Janet Ploegh-de Groot schreef:

  ♥️

Deel dit verhaal:
Marleen Samplonius-Ottens

Geschreven door:

Thema: Blog
12 januari 2019
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief