MENUMENU

De natuur in: wat is jouw favoriete wandelplek?

De natuur heeft een ontspannende werking op ons, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Je hartslag gaat een beetje omlaag, je wordt er kalmer en schijnbaar zelfs socialer van. Zelfs het alleen maar kíjken naar natuurbeelden zou je al in een betere stemming kunnen brengen. Dus hang die poster in je werkkamer of kantoor op.


Natuur in de bijbel


De bijbel laat de natuur zelfs mee doen in het eren van God. Bijvoorbeeld de bomen in het veld die in hun handen zullen klappen (in het bijbelboek Jesaja). En in 1 Kronieken 16 staat in vers 33: “Juich, bomen in het bos! Juich voor de Heer, want hij komt als rechter van de aarde.”


Kale boompjes


Als je de kale boompjes in een nieuwbouwwijk aanschouwt, kun je je daar misschien lastig iets bij voorstellen. Anders wordt het als je jezelf onderdompelt in natuur die weelderig is, die zich uitstrekt. Waar je je hoofd naar achteren moet gooien om die knoestige machtige bomen met hun ontelbare takken en bladerenbos te kunnen zien.

Als je je omringt met alleen maar natuur, als je de stilte tot je laat doordringen, dan kan er zomaar een glimp van intens geluk in je opkomen. Als je de bladeren hoort fluisteren door het zuchtje wind, je de takken ziet bewegen en ziet dansen, dan is het inderdaad net of de schepping het uitschreeuwt: wat God heeft gemaakt is zo prachtig en mooi. Elk detail, hoe alles buiten zichzelf herstelt en vernieuwt, elk jaar weer.

Ondanks de bebouwing zijn er in ons kleine land toch veel plekken waar je naartoe kunt gaan om die grootheid van de schepping te zien. Waar kunnen we jouw favoriete wandelplek vinden?

 

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
26 april 2018
Kaarsjes:
 •  

  Vluchtelingen.

  In gedachten en gebed denk ik aan hen die gevlucht zijn terwijl ik de kaars ontsteek. Leg het in gebed neer in de hand van God.Heer wees met hen die een moeilijke weg gaan vol onzekerheid in hun bestaan. Heer ik vraag u om kracht om moed en vertrouwen. Heer ontferm u over hen en allen om hen heen wees hen en ons nabij help ons op de weg die wij gaan amen.
 •  

  Jula en haar vader, moeder en broertje

  troost en kracht in het leven zoals het gegeven is.
 •  

  Mezelf

  Voor een tweede kindje... En vertrouwen dat God voor mij zal zorgen. Dat er niet weer opnieuw complicaties zullen zijn. Heer ik bid u om.een wonder. Ontferm u over ons!!!
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars