De nominatie

Vandaag mijn eerste blog. Ik schrijf over de impact van een bijzondere Facebookhype. Neem jij de uitdaging aan?

Als dat natte pak maar niet boven mijn hoofd komt te hangen, heb ik de afgelopen weken verschillende keren gedacht. Zo’n nat pak van de beruchte natte-pakken-nominatie. Een van de zoveel rare nominaties die op Facebook rondgaan.

De zegeningen-challenge

Ik heb heel wat filmpjes van drijfnatte Facebookvrienden voorbij zien komen, zelfs mijn man en oudste zoon hebben hun beurt gehad. Eigenlijk heb ik mijn buik er wel van vol. Maar, zo sprak ik mezelf moed in, de nominatiehype lijkt over zijn hoogtepunt heen.

Totdat ik van de week alsnog een nominatie te pakken had. Nee, geen pakken-nominatie, dat niet. Het was een nominatie voor een ‘zegeningen-challenge’: tel drie dagen lang, drie zegeningen. Wat een zegen, dacht ik eerst, alles beter dan een natte-pakken-nominatie. Maar toen de eerste opluchting gezakt was en ik me voor mijn zegeningen-tellen-taak gesteld zag, brak het zweet me alsnog uit. Die uitdaging kon ik maar beter een dagje uitstellen. Want uitgerekend op de eerste dag van de challenge, stond ik brak op, door een slapeloze nacht vol akelige spookpijn en was mijn eerste bezoekje: De Tandarts. Tel dan nog maar eens je zegeningen …

Zegeningen uit mijn mouw

Toch bleef de uitdaging me bezig houden. Op de één of andere manier werd ik extra alert op kleine lichtpuntjes. Juist die puntjes die de dag glans gaven en er voor zorgden dat ik me eens te meer realiseerde hoeveel er is, ondanks alle pijn en verdriet, om God dankbaar voor te zijn. Zo kon ik aan het eind van dag één toch een mooie balans opstellen van drie zegeningen. Eerlijk gezegd had ik er, tot mijn verbazing, wel zeven of nog meer uit mijn mouw kunnen schudden. En dat gold ook voor dag twee en voor dag drie. Het tellen van mijn zegeningen werd een feestje.

Tel vandaag je zegeningen

Zoals het gaat bij dit soort nominaties, was het nu mijn beurt om drie mensen uit te dagen. Normaal gesproken zou ik daar wat moeite mee hebben; je zet er mensen wellicht mee voor het blok. Nu echter zag ik het als een kans om anderen ook aan het denken te zetten en eigenlijk gunde ik dat al mijn vrienden.

Ook jou zou ik willen adviseren: doe het eens. Tel vandaag je zegeningen. Eén voor één. Het klinkt ouderwets, maar ik hoop dat je dan mag ervaren dat er (misschien wel ondanks …) heel veel overblijft om voor te danken. Wat een feest!

Foto: mkhmarketing

2 comments on “De nominatie
 1. Avatar Conny Hoogendoorn schreef:

  Hoe mooi verwoord jij hoe ik me voelde toen jij het stokje aan me overdroeg. Uiteindelijk werden 3 zegeningen per dag een beperking. Ik had er zoveel dat ik een beetje vals moest spelen en er een aantal op een hoopje moest gooien.
  Inmiddels heb ik anderen genomineerd en me stiekempjes verheugd op hun schrik. Tegelijkertijd hoop ik dat ze het na 3 dagen net zo zullen missen als ik nu.
  Wat dacht je, Irma, gaan we doodleuk een poosje door?
  X Conny

 2. Avatar Irma schreef:

  Ik heb met plezier je verslagen van jouw challenge gelezen, Conny. Eerst een beetje je paniek, die volledig omsloeg in enthousiasme toen je er tóch mee aan de slag ging. Dat op zich vond ik al heel stoer van je. Het is niet niks om jezelf zo bloot te geven op FB. Jij hebt het gedaan en ik ook. Bijzonder om te horen dat jij hetzelfde gevoel als mij hebt na die drie dagen… een beetje kaal, leeg. Laten we inderdaad gewoon moedig doorgaan, al ga ik het niet allemaal meer plaatsen ;). Bedankt voor je leuke reactie, collega!

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
17 juli 2014
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief