De oude-kaarten-doos-actie

Anja heeft een doos vol kaarten. Kaarten voor elke gelegenheid, maar toch... als je dan echt een kaart wilt sturen, zit de juiste er nooit bij. Maar dan komt Anja op een verrassend idee wat je met oude kaarten kan doen.

Op zoek naar dat ene kaartje

In de vakantie was ik op zoek naar een kaartje dat ik kon sturen naar iemand die even een oppepper nodig had. Nu moet je weten dat ik een doos heb waar zo’n 50 à 60 kaarten inzitten en zo ging ik op zoek. Ik keek in de doos en ja hoor, geen enkele kaart voldeed aan mijn criteria om op te sturen. Dit was eigenlijk al de honderdste keer dat me dit overkwam. Dus ik toog tóch weer naar de winkel voor die ene nieuwe, leuke en inspirerende kaart en stuurde die op. Bij thuiskomst zag ik die overvolle doos met al die kaarten staan. Wat moet ik hiermee? Ik keur ze telkens af als ik er eentje wil versturen, dus gooi ze dan maar gewoon weg.

Maar dan ineens

Maar toen: “plok” kreeg ik een idee. Ik plaatste op Facebook een verhaaltje in de trant van –wie wil er een kaartje uit de oude-kaarten-doos? Zonder aanziens des persoons krijg je dan een kaart toegestuurd en dat kan ook al een kerstkaart zijn of een “Van harte beterschap”-kaart, terwijl je niet ziek bent. Ik wil er van af en het gaat om de boodschap die ik op het kaartje schrijf.

De reacties waren overweldigend. Tientallen mensen wilden graag een kaartje. Blijkbaar blijft het heel leuk om een handgeschreven berichtje te ontvangen via de post. Ook al is Facebook, Twitter en Whatsapp leuk, een kaartje is bij velen welkom.

Een kaartje heeft meerwaarde

Mijn doos raakt aardig leeg en weet je, er is een soort kettingreactie ontstaan. Ik krijg zelf ook kaartjes retour (wat op zích niet de bedoeling was, maar wel heel leuk is) en ik hoor dat meerdere mensen, na ontvangst van mijn kaartje, ook weer kaartjes aan het versturen zijn.

In onze digitale wereld heeft een kaartje, hoe raar of hoe oud ook, blijkbaar toch meerwaarde.

Dus mensen: ga aan het schrijven, stuur ook een kaartje en maak anderen én jezelf blij. Want dat merkte ik ook heel sterk: het heeft me zoveel plezier gebracht, eerst de reacties op facebook en later tijdens het schrijven en versturen. Plezier zit in iets heel kleins

PS: mijn adres is bij de redactie bekend

Foto: Anja de Jong

 

One comment on “De oude-kaarten-doos-actie
  1. Avatar Corina schreef:

    Zoooo herkenbaar 🙂 Inderdaad, de honderdste keer…
    “plok”… wat een lumineus idee!!!!

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
21 september 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief