De top 5 van lieve lulligheid

Deze maand is het Valentijn, feest van de geliefden. Dus wat is er mooier dan een top 5 met romantische liedjes over liefde en eeuwige trouw? Christian vertelt ons zijn liefde-levensverhaal aan de hand van vijf liefdesliedjes, van stevige beat tot tranentrekkende smartlap.

Bij mij begint elke liefde als een hoogdravend levenslied. Maar eindigt al te vaak in een vreselijke smartlap. Waar andere mensen ‘gewoon’ uit elkaar gaan, kreeg ik te maken met zelfmoord, Celine Dion en een gospelkoor! Hoe? Dat leest u hier: de lieve lulligheid.

Verliefd

Wij leerden elkaar kennen, toen ik 18 was, waren helemaal verliefd. Achteraf denk ik, niet eens op elkaar, maar meer op de vrijheid. We gingen samenwonen in de grote stad, twee jongens van het platteland. De eerste keer dat ik je met een andere jongen uit de discotheek zag vertrekken, deed wel een beetje zeer, maar ach, de muziek stond hard en ik danste. Ik kon er geen genoeg van krijgen:

 

Afscheid nemen

Ik danste maar door en zag niet dat jij langzaam maar zeker van het leven begon te verliezen. Het licht in je gezicht werd valer. Je werd triester en triester, Je gaf soms aan niet meer verder te willen leven. We gingen uit elkaar, ik kon jou niet helpen. Je leefde verder, we leerden allebei een ander kennen. Tot ik een telefoontje kreeg van je zus: je had het toch geflikt!

Maar ik had nog zo graag afscheid genomen.

 

Roze bubbel

Jong genoeg en vastbesloten het nu helemaal anders te doen. Ik verhuisde met ‘mijn tweede levenslied’ naar een andere stad. We kochten een flat en ik was me daar toch een partij gelukkig. We leefden in een bubbel van roze aardbeien-kauwgom. Bovenop een suikerspin. Ik kwam bij van de rit in de achtbaan, terwijl we, hand in hand, op de bank ‘koffietijd’ keken. Lief en lullig, net als Hans en Mireille.

 

Celine

Met vrienden gingen we naar een concert van Celine Dion. Het laatste nummer wat ze zong, samen met een gospelkoor, heette: “Call the man”. De vrouw voor ons begon onbedaarlijk te snikken, ik dacht nog: ‘wat zielig voor haar’…

De dag erna vertelde mijn tweede levenslied dat hij verder ging als smartlap: hij was verliefd op een ander, wilde stoppen en ik dacht aan Celine:

 

Driemaal is scheepsrecht

Inmiddels weer zoveel jaar verder en dit keer durf ik, heel voorzichtig, na 17 jaar, te beweren, dat mijn derde levenslied scheepsrecht is. Of in mijn geval een chanson, want het is een fransman.

Soms verbaas ik mij over de hoeveelheid veerkracht die wij als mensen gekregen hebben. Altijd weer op zoek naar de liefde.

Het is ook wel logisch misschien, want wat moet je als onervaren zangertje met een moeilijk chanson?

 

foto: Ruth Jellema
Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
23 februari 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief