MENUMENU

De top van de driehoek

Volgens de allereerste ‘World Happiness Report’ staat Nederland in de top van meest gelukkige landen. Op een schaal van 1 tot 10 waardeerden de Nederlandse respondenten de kwaliteit van hun leven met een mooie 7,5. Alleen in Noorwegen, Finland en Denemarken (op 1) zijn ze nóg meer tevreden.

Werk is geluk?

Over het algemeen geeft men aan dat werk en inkomen, als externe factor, het meeste bijdragen aan het gevoel van geluk. Niet gek, werk en inkomen verschaffen nu eenmaal op zijn minst een basis. Wat dat betreft zou je het ook kunnen omdraaien: niet-werken maakt ongelukkig. Maar is werk nu echt dé doorslaggevende factor voor geluk? Is dat nu echt waardoor je je ziel oplaadt?

Bigger than you

Check acteur Stephen Tobolowsky. Hij zegt: maak datgene wat je ziel kracht geeft ‘something bigger than you and elemental’. Iets dat groter is dan jou. Iets dat groter is dan je werk. Dan wat je doet, dan wat anderen van je vinden, dan wat je hebt. Tobolowsky: “Als jijzelf de top uitmaakt van de driehoek van je leven, ‘then you’re screwed’”.

Jouw driehoek

En hoe zit het met jou? Wat staat er in de piek van jouw driehoek dat groter is dan jijzelf? Succes? Genieten? Liefde? Energie? Gemeenschap? Of iets wat je nog best God durft te noemen? Deel het hier. We zijn benieuwd naar je ervaringen.

Download het World Hapiness Report (PDF)

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
25 juni 2013
Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars