MENUMENU

De wantjes

Als de zolder opgeruimd wordt komen er verhalen tot leven.
Twee kleine wantjes vertellen als het ware hun verhaal en ik deel dat graag hier.

Ontspullen

We zijn aan het ontspullen. Nee, het woord bestaat niet, maar het dekt de lading wel. We ruimen op en kijken wat weg kan en wat we willen houden.

Verhuisplannen

Volgend jaar willen we verhuizen naar een appartement en komt ons huis op dit prachtige plekje te koop. Het zal voor Wieger heel moeilijk zijn, maar hij kan het niet meer bijhouden. Maar eerst moeten wij,  nee,  moet hij opruimen.

De zolder

Wieger zit al wekenlang op zolder. Zijn hele leven ligt daar opgeslagen, want hij verzamelt werkelijk alles. Regelmatig komt hij beneden met een voorwerp waar een verhaal bij hoort of waarbij ik een verhaal voor me zie.

Wantjes

Twee kleine blauwe wantjes voor een jongetje van ongeveer anderhalf. Ik zie mijn schoonmoeder zitten breien met vier naalden nr.2. Een restje blauwe wol en een draadje rood. Het worden twee wantjes die twee handjes warm kunnen houden. Ik zie ze gaan. Het kleine handje in de grote hand van papa. Samen lopen ze over de dijk op weg naar de warme koestal. Koeien kijken.

Vaders hand

Als ik dit voor me zie, denk ik aan mijn eigen handen. Wieger houdt ze vaak vast, maar ik weet ook dat ik mijn hand in de hand van God mag leggen. Altijd, daarvoor hoeft het geen koude winterdag te zijn.

foto: Wieger
Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
17 februari 2017
Kaarsjes:
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
 •  

  De slachtoffers van de aanslag in Utrecht

  Dat de gewonden mogen genezen en de overleden slachtoffers mogen rusten in vrede. Dat zo'n zinloze daad nooit meer mag gebeuren in Nederland en nergens ter wereld!
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars