De wantjes

Als de zolder opgeruimd wordt komen er verhalen tot leven.
Twee kleine wantjes vertellen als het ware hun verhaal en ik deel dat graag hier.

Ontspullen

We zijn aan het ontspullen. Nee, het woord bestaat niet, maar het dekt de lading wel. We ruimen op en kijken wat weg kan en wat we willen houden.

Verhuisplannen

Volgend jaar willen we verhuizen naar een appartement en komt ons huis op dit prachtige plekje te koop. Het zal voor Wieger heel moeilijk zijn, maar hij kan het niet meer bijhouden. Maar eerst moeten wij,  nee,  moet hij opruimen.

De zolder

Wieger zit al wekenlang op zolder. Zijn hele leven ligt daar opgeslagen, want hij verzamelt werkelijk alles. Regelmatig komt hij beneden met een voorwerp waar een verhaal bij hoort of waarbij ik een verhaal voor me zie.

Wantjes

Twee kleine blauwe wantjes voor een jongetje van ongeveer anderhalf. Ik zie mijn schoonmoeder zitten breien met vier naalden nr.2. Een restje blauwe wol en een draadje rood. Het worden twee wantjes die twee handjes warm kunnen houden. Ik zie ze gaan. Het kleine handje in de grote hand van papa. Samen lopen ze over de dijk op weg naar de warme koestal. Koeien kijken.

Vaders hand

Als ik dit voor me zie, denk ik aan mijn eigen handen. Wieger houdt ze vaak vast, maar ik weet ook dat ik mijn hand in de hand van God mag leggen. Altijd, daarvoor hoeft het geen koude winterdag te zijn.

foto: Wieger
Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
17 februari 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief