De wonderbaarlijke werking van muziek bij de allerkleinsten

Muziek is een universele taal die kinderen heel goed verstaan. Zelfs de allerkleinsten reageren op muziek. Een wonderbaarlijk mooie manier om samen iets van het geloof te zoeken, te delen en te beleven. Hoe doe je dat met je baby, dreumes, peuter of kleuter?

 

Dans

Zing en dans met je kind (op je arm) op jullie favoriete muziek. Zet het geluid lekker hard! Het maakt niet uit of het muziek is voor volwassenen of kinderen, als het je hart maar raakt.

Uitbeelden

Opwekking voor Kids heeft een hele serie aan christelijke kinderliedjes op cd, die geschikt zijn om met gebaren samen te zingen en uit te beelden. Een regenachtige middag kan hiermee een feest worden! Ook op YouTube is genoeg te vinden aan christelijke kinderliedjes, vaak met songteksten erbij.

Pak de instrumenten erbij

In Bijbelverhalen worden allerlei instrumenten genoemd die men gebruikte bij de aanbidding van God die muziek mogelijk heeft gemaakt. Dat kun je zelf natuurlijk ook doen met jouw kind. Aanbid God samen door een liedje te zingen of een cd te luisteren en daarbij zelf muziek te maken. Geef je kind een rammelaar, een ander speeltje dat geluid kan maken, of een muziekinstrumentje als een trommel, triangel, kazoo of fluit.

Zing

Welk liedje vind jij zelf prachtig? Welk lied raakt jou? Zing dat voor je kind. Het maakt niet uit in welke taal het is en of het een lied voor kinderen of volwassenen is. Als jij jouw favoriete lied zingt of neuriet voor je kind, krijgt het zeker wat mee van wat jou raakt. Van iets moois zingen word je zelf rustig. En alleen dat al heeft positieve invloed op onrust of verdriet bij je kind. Zingen is dubbel bidden; zing samen met je kind of zing regelmatig voor je kind hetzelfde christelijke liedje. Je kunt ook een rustig liedje over God zingen als je baby of dreumes verdriet heeft of bang is.

 

Lees ook: Liedjes waar je peuter of kleuter blij van wordt

Bron: Geloven met plezier, Astrid Damstra

Deel dit verhaal:
Anneloes van 't Hof

Geschreven door:

Thema: Blog
18 juli 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief