Deel jouw geluksmoment

Vanmorgen liep ik in een rood met wit gestippelde jurk naar school, genietend van de zon. Een lieveheersbeestje reisde een stukje met me mee.

Het lieveheersbeestje landde op mijn jurk, liep daar een paar minuten rond en verhuisde naar mijn hand, omdat ik het niet kon laten om hem even van dichtbij te bekijken. En ik kon me zomaar voorstellen waarom iemand eens zei: ‘insecten zijn Gods hobby’.

Vroeger verzamelde ik vaak lieveheersbeestjes in een jampot. Tegenwoordig spring ik wat zachtzinniger met ze om, maar de liefde is gebleven. Net als bij veel mensen trouwens. Niet voor niets heeft het lieveheersbeestje heel veel ‘koosnamen’:¬†onzelieveheersbeestjes, kapoentjes, engeltjes, bonte koetjes, gelukskevers, hemelkoetjes, heiligenkevers, kogelkevers, mariakevers, mariapaarden, zonnekevers.

Deel jouw geluksmoment

Genieten van een lieveheersbeestje was een mooie start van mijn dag. Deel jouw geluksmoment vandaag op MijnKerk.nl, in de reacties op dit bericht (dat kan ook met een afbeelding), via facebook of via twitter met #mijnkerkNL.

Geluk wordt groter wanneer je het deelt!