Deel jouw geluksmoment

Vanmorgen liep ik in een rood met wit gestippelde jurk naar school, genietend van de zon. Een lieveheersbeestje reisde een stukje met me mee.

Het lieveheersbeestje landde op mijn jurk, liep daar een paar minuten rond en verhuisde naar mijn hand, omdat ik het niet kon laten om hem even van dichtbij te bekijken. En ik kon me zomaar voorstellen waarom iemand eens zei: ‘insecten zijn Gods hobby’.

Vroeger verzamelde ik vaak lieveheersbeestjes in een jampot. Tegenwoordig spring ik wat zachtzinniger met ze om, maar de liefde is gebleven. Net als bij veel mensen trouwens. Niet voor niets heeft het lieveheersbeestje heel veel ‘koosnamen’: onzelieveheersbeestjes, kapoentjes, engeltjes, bonte koetjes, gelukskevers, hemelkoetjes, heiligenkevers, kogelkevers, mariakevers, mariapaarden, zonnekevers.

Deel jouw geluksmoment

Genieten van een lieveheersbeestje was een mooie start van mijn dag. Deel jouw geluksmoment vandaag op MijnKerk.nl, in de reacties op dit bericht (dat kan ook met een afbeelding), via facebook of via twitter met #mijnkerkNL.

Geluk wordt groter wanneer je het deelt!

4 comments on “Deel jouw geluksmoment
 1. Avatar Adrie Stemmer schreef:

  Vanmorgen voelde ik me net weer zo’n klein meisje. #genieten

 2. Avatar kleeblatt schreef:

  We moeten veel meer van de kleine dingen in het leven genieten, helaas is dat bij veel mensen niet meer het geval.Ik kan het gelukkig nog, bedankt voor de mooie text Adrie. Groetjes van Maria.

 3. Avatar Adrie Stemmer schreef:

  Mooi

 4. Avatar Adrie Stemmer schreef:

  Heerlijk

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
12 juni 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief