Net als Spiderman onrecht bestrijden

Heb jij weleens eens gedemonstreerd? Maria, een nieuwe MijnKerk.nl blogger, demonstreert voor een mensvriendelijker illegalenbeleid. Een pittige klus met een kleuter en een tweeling die nog 1 moet worden.

“We zijn net een stel hippies” zegt Joost vlak voor het weggaan. Hij heeft een van de meiden vast plus een reistas vol voedingsspullen; ik de ander en een tas om poepincidenten en geschaafde knieën aan te kunnen. Lev heeft voor de gelegenheid zijn pet op en z’n spidermanschoenen aan. We gaan tenslotte net als Spiderman himself het onrecht bestrijden. Alleen dan wat minder spectaculair; wij gaan demonstreren voor een mensvriendelijker illegalenbeleid in Den Haag.

Een uur later staan we tussen een club van een paar honderd mensen met grote groene borden. Ik demonstreer echt niet regelmatig en voel me wel een beetje anders dan de rest. Linde zit bij mij in een draagdoek op m’n buik en Lente ligt in de wagen. Ik heb zojuist on the spot twee flessen klaargemaakt en houd met een half oog Lev in de gaten die aan het spelen is op de trap. Met een tweeling wordt multitasken al snel je “middle name” dus ik fles ze terwijl Joost ons spandoek aan de wagen vastpakt; multitasken heeft ook zo z’n grenzen.

Gedurende een uur, drie stroopwafels, een pakje chocomel en de twee eerder genoemde flessen melk trekken verschillende sprekers aan ons voorbij. De laatste spreker blijkt ook geen doorgewinterde demonstrant want ik hoor hem zeggen: “Ja, eh, ja, nou ja normaal ben ik in het dagelijks leven dominee en dan geef je aan het eind van een kerkdienst de zegen mee, maar hier, ja hier zeg ik maar gewoon: dank je wel en tot ziens.”