Depressief op Koningsdag

Koningsdag is voor mij een feestelijke dag, maar niet voor iedereen. Want ook op deze feestelijke dag zijn angst en depressie enorme spelbrekers.

Sinds gisteren bezit ik een Bugatti. Een snelle, dure, exclusieve racewagen… een babyroze peuterdroom op vier wielen. Gescoord op de kleedjesmarkt voor vijftien euro.

Na een vintage shopping trip van meer dan vier uur plof ik op de bank om te genieten van de eerste Koningsdag nieuwe stijl. Telefoon bij de hand, want het is toch leuk om even te delen wat je van de looks van de prinsesjes vindt.

Maar dan komt er via facebook een berichtje binnen van een kennisje die door haar depressie nergens van kan genieten. Niet van de kleedjesmarkt, niet van de oranje tompoucen, niet van de menigte mensen die dit soort dagen op de been brengt. Achter haar zie ik opeens een stoet van mensen die zich door dit soort feestdagen heen worstelt. Dagen waarop je blij ‘moet’ zijn, terwijl leven voelt als een opgave.

Speciaal voor jou deel ik vandaag een liedje van Rikkert.

En ik wil je meegeven dat jouw gevoelens voor God niet raar of onbegrijpelijk zijn. In het gebedenboek van de bijbel (de psalmen) eindigen twee gebeden zonder hoop: psalm 39 en psalm 88. Psalm 88 eindigt zelfs met deze woorden: ‘mijn enige metgezel is de duisternis!’.

Vandaag lees ik deze woorden als een aanmoediging om te bidden voor iedereen die worstelt met depressie of angst. Even geen gepraat, geen hoopvolle woorden, maar een mooi liedje, een fluisterend gebed en een kaarsje. Voor jou!

Fotografie: https://www.flickr.com/photos/quinnanya/


2 comments on “Depressief op Koningsdag
  1. Avatar Willemieke Schreurs Streefkerk schreef:

    Bedankt Adrie. Heel erg bedankt.
    Leven met het leven.

    • Avatar Adrie Stemmer schreef:

      Dank je wel! Mooi dat jij met je facebookpagina zoveel mensen een plek geeft om hun gevoelens te delen.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
28 april 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief