Deurtje dicht, deurtje open

Daar sta ik dan. Nog een paar uur, dan gaat de deur vóór me open en die achter me dicht.

Kijkgaatjes

De sluitende deur heeft kijkgaatjes, zodat ik nog eens  terug kan kijken. Dat is niet fijn, omdat ik me zo blijf herinneren dat ik mijn baan kwijt ben, de momenten waarop ik me zo eenzaam heb gevoeld, de keren dat relaties zo’n pijn konden doen. Dat is wel fijn, omdat ik zo niet vergeet wat een fijne collega’s ik had. Hoe mooi de natuur vaak was. Dat ik genoten heb van een mooie vakantie. Wat mensen om me heen voor me betekend hebben. En kleine dingen die je toch even een glimlach kunnen ontlokken.

De deur die open gaat heeft óók kijkgaatjes. Daardoor zie ik verwachtingen, hoopvolle vooruitzichten, dingen die me tegenstaan.  Wat zal de nieuwe woonsituatie me brengen? Mijn werk? De relaties met mensen? De relatie met mezelf? Hoe zal de balans tussen positief en negatief over 365 dagen blijken te zijn?

God knalt!

Wat voor mij geldt, geldt voor de meeste mensen op deze 31e december. Positieve en negatieve jaren worden afgesloten. Positieve en negatieve jaren liggen voor ons. En straks om 24.00u proberen we door hard te knallen alle boze geesten te verjagen. Of is het vuurwerk alleen maar mooi? Voor mij wel, veilig van achter glas tenminste. Ik heb geen knallen nodig om boze geesten te verdrijven. Al blijf ik het soms moeilijk vinden, ik wil erin geloven en erop vertrouwen dat God voor mij gaat knallen!

Ik wens jullie een 2015 toe, waarin vertrouwen en hoop je niet in de steek zullen laten. Ik wil dit blog besluiten met de zegen van Sint Patrick:

De Heer zij voor u
om u de juiste weg te wijzen.
De Heer zij naast u
om u in de armen te sluiten en
te beschermen tegen gevaren van links en rechts.
De Heer zij achter u
om u te bewaren voor gemene
aanvallen van anderen.
De Heer zij onder u
om u op te vangen als u dreigt te vallen
De Heer zij in u
om u te troosten als u verdrietig bent.
De Heer zij om u heen
om u te verdedigen als mensen over u heen vallen.
De Heer zij boven u
om u te zegenen.
Moge God zich over u ontfermen.
nu en altijd.

4 comments on “Deurtje dicht, deurtje open
 1. Avatar Truus schreef:

  Dank voor je mooie blog en de zegen net als jij kijk ik vanuit mijn raam naar het vuurwerk en spreek de hoop uit dat 2015 een jaar mag worden waar de vrede voorop staat en de mensen meer naar elkaar omzien, laten we daar vanavond het glas voor heffen!!!!!!
  Ik wens jou een gezegend en gezond Nieuwjaar.

 2. Avatar Irma Moekestorm schreef:

  Mooi, Marijke, ik wens je alle goeds en Gods zegen voor 2015!

 3. Avatar Jouke Kramer schreef:

  Mooi, dat je in dit stukje met het beeld van de beide deuren zo goed je gevoelens en gedachten kunt weergeven.
  En een mooie vertaling van de zegenwens van St. Patrick, concreter dan ik ooit gehoord heb!
  Dank je wel! En ik hoop ook dat dat wat je ons toewenst ook voor jezelf gaat gelden in 2015.

 4. Avatar kleeblatt schreef:

  Hallo Marijke ik heb je blog nu pas gelezen maar ik vind het zo goed en eigenlijk kan het ook voor 2016 het is dus tijdloos heel goed geschreven bedankt. Groetjes van Maria.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
31 december 2014
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief