MENUMENU

Deurtje dicht, deurtje open

Daar sta ik dan. Nog een paar uur, dan gaat de deur vóór me open en die achter me dicht.

Kijkgaatjes

De sluitende deur heeft kijkgaatjes, zodat ik nog eens  terug kan kijken. Dat is niet fijn, omdat ik me zo blijf herinneren dat ik mijn baan kwijt ben, de momenten waarop ik me zo eenzaam heb gevoeld, de keren dat relaties zo’n pijn konden doen. Dat is wel fijn, omdat ik zo niet vergeet wat een fijne collega’s ik had. Hoe mooi de natuur vaak was. Dat ik genoten heb van een mooie vakantie. Wat mensen om me heen voor me betekend hebben. En kleine dingen die je toch even een glimlach kunnen ontlokken.

De deur die open gaat heeft óók kijkgaatjes. Daardoor zie ik verwachtingen, hoopvolle vooruitzichten, dingen die me tegenstaan.  Wat zal de nieuwe woonsituatie me brengen? Mijn werk? De relaties met mensen? De relatie met mezelf? Hoe zal de balans tussen positief en negatief over 365 dagen blijken te zijn?

God knalt!

Wat voor mij geldt, geldt voor de meeste mensen op deze 31e december. Positieve en negatieve jaren worden afgesloten. Positieve en negatieve jaren liggen voor ons. En straks om 24.00u proberen we door hard te knallen alle boze geesten te verjagen. Of is het vuurwerk alleen maar mooi? Voor mij wel, veilig van achter glas tenminste. Ik heb geen knallen nodig om boze geesten te verdrijven. Al blijf ik het soms moeilijk vinden, ik wil erin geloven en erop vertrouwen dat God voor mij gaat knallen!

Ik wens jullie een 2015 toe, waarin vertrouwen en hoop je niet in de steek zullen laten. Ik wil dit blog besluiten met de zegen van Sint Patrick:

De Heer zij voor u
om u de juiste weg te wijzen.
De Heer zij naast u
om u in de armen te sluiten en
te beschermen tegen gevaren van links en rechts.
De Heer zij achter u
om u te bewaren voor gemene
aanvallen van anderen.
De Heer zij onder u
om u op te vangen als u dreigt te vallen
De Heer zij in u
om u te troosten als u verdrietig bent.
De Heer zij om u heen
om u te verdedigen als mensen over u heen vallen.
De Heer zij boven u
om u te zegenen.
Moge God zich over u ontfermen.
nu en altijd.

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
MijnKerk.nl

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars