Deze dans

Ergens op mijn wang wordt een kus geplant. De stoppels schuren langs mijn huid. Het prikt een beetje. Met mijn hand wrijf ik langs zijn wang. ‘Je lijkt wel een cactus.’
‘Wát zeg je?’
‘Cactus, cactus…’
Ik gil het uit van pret als hij me achterna komt. We rennen om de tafel en nog eens. Het kopje thee valt op de grond en ik stap met mijn blote voeten op een kaakje. Het deert ons niet. Plots rent hij de andere kant op en dan heeft hij me te pakken.
‘Genade citroen, ik zal het nooit meer doen!’
‘Alleen als ik deze dans van je mag.’
Even giechel ik, maar zweef dan gewichtsloos rond op de voeten van mijn vader.

Een kort verhaal met een knipoog van precies 120 woorden: in één adem te lezen.

6 reacties op “Deze dans
  1. kleeblatt schreef:

Hallo Irma, heel gezellig zulke verhaaltjes te lezen in deze tijd, waar we alleen maar nare dingen lezen bedankt.Groetjes van Maria.

• Irma Moekestorm schreef:

Wat een warm compliment, Maria! Bedankt! Ik hoop nog veel kleine verhaaltjes te schrijven voor Mijn kerk die een glimlach op je gezicht toveren.

2. Anne (Cirkel der Natuur) schreef:

Dag Irma,

Zulk een ervaring met een vader is voor mij ondenkbaar.
    Je bent een ander mens als je deze ervaringen door je leven met je mag meedragen.
    Ik weet niet eens of ik het mis, want kun je iets missen wat je nooit ervaren hebt?

De korte verhalen,
    in een tijd waarin mensen al meteen overslaan als het wat langer is,
    Ja, daar zijn korte verhalen erg mooi voor.
    Succes !!

• Irma Moekestorm schreef:

Je reactie raakt me, Anne. Eigenlijk hoop je dat iedereen iets herkent uit het verhaal, maar de praktijk is helaas anders. Heb blijft wel een verhaal, het is niet mijn persoonlijke ervaring, hoewel ik niets te klagen had met mijn ouders… Fijne ouders is iets dat je ieder kind, mens, gunt. Pijnlijk als dat niet zo is. Ben er stil van.
      Ik hoop dat je mijn volgende verhalen met meer plezier zult lezen. Liefs, Irma

3. AnneJo Joosten schreef:

Jouw teksten stralen altijd veel warmte uit. Daarom is het een plezier om je telkens weer te lezen!
    Mooi verhaal, Irma. xx

• Irma Moekestorm schreef:

Dank je wel, AnneJo. Jouw compliment betekent voor mij een lichtpuntje op deze donkere dag!