MENUMENU

Deze gewoontes helpen voor een gezonde relatie

Wil je aan je relatie werken, dan heb je misschien iets aan een paar gewoontes van gelukkige stellen.

1. Ga op dezelfde tijd naar bed

Als je even laat naar bed gaat, sluit je samen de dag af. Je voelt elkaars huid, je kunt nog even tegen elkaar aanliggen, de dag doornemen, kletsen, misschien samen bidden. 

2. Zorg voor gemeenschappelijke interesses

Na verloop van tijd loop je in je relatie meestal tegen de verschillen aan. Als daar de nadruk op komt te liggen, is het goed om (weer) te zoeken naar dat wat jullie allebei leuk en interessant vinden. Soms kost dat tijd. Maar het is bijzonder om elkaar te zien op het moment dat je iets doet wat je allebei leuk vindt. Tegelijkertijd is het ook belangrijk dat je zelf een leven hebt. Iets voor jezelf geeft niet alleen een oppepper, maar ook gespreksstof.   

3. Doe de dingen die je deed toen je verliefd was

Hand in hand lopen, een wandeling maken, een uur in de auto voor een kop koffie en weer terug, uren bellen, elkaar appjes sturen (en dan niet over de boodschappen of over het ophalen van de kinderen). 

4. Kijk naar wat je partner goed doet in plaats van fout

Oef, deze is best lastig in praktijk te brengen. Hier meteen een nog wat lastiger variant: probeer eens een hele dag géén kritiek op je partner te leveren. Kijk maar naar wat er gebeurt.

5. Zoen en omhels elkaar als je elkaar weer ziet

Iedereen heeft behoefte aan geborgenheid en een omhelzing. Bij een goede knuffel komt het knuffelhormoon oxytocine vrij en dat zorgt voor een betere band. Zeg ook meteen even dat je van die ander houdt. Het zijn niet maar vier loze woorden, het zijn woorden die kostbaar blijven om even te horen. Voor dat ene moeilijke gesprek met die chef. Of die drukke werkweek die er aan zit te komen. ‘Ik hou van jou’ werkt bovendien als een tegengif bij ergernissen en kibbelpartijen.

(Bron: Psychologytoday.com)

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
26 oktober 2017
Kaarsjes:
 •  

  Jou.

  God geeft ons allen het vertrouwen dat we gered zullen worden. Ik bid dat hij ons allen vreugde en vrede zal geven door ons geloof in Jezus Christus. Dan zal ons vertrouwen op God steeds sterker worden, door de kracht van de heilige Geest.
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars