Deze vitamine is de belangrijkste – Nemen dus!

Als je zo gezond mogelijk wil zijn – en eigenlijk ga ik ervan uit dat iedereen dat wil – denk je vast ook wel eens aan de schijf van vijf en aan vitamines enzo. Maar weet je ook welke vitamine de belangrijkste is?

Druk druk druk

Ik denk wel eens aan de schijf van vijf hoor. Maar ik moet eerlijk bekennen dat het vaak maar vluchtig is. Ik ben te druk met van alles om een weloverwogen en uitgebalanceerd maal op tafel te zetten. Nee, laat ik eerlijk zijn: ik vóel me te druk. Want als ik echt wil, kan ik er tijd voor maken natuurlijk.

Fruit

Makkelijker vind ik fruit. Daarvoor hoef ik niet zo te puzzelen als met die schijf van vijf. Bij ons in huis mag je ieder moment van de dag fruit pakken. Ik denk daar zo’n heel cliché gedachte bij: ‘wat er in zit,  is maar vast binnen’. En onze dochters vertel ik altijd dat je alles mag eten als het maar niet het enige is dat je eet. Dus de hele dag alleen maar stroopwafels is niet goed voor je. Maar op alleen maar kiwi red je het ook niet.

Vitamine V

Zonder dus de schijf van vijf na te lopen en het aantal fruitstukken te tellen, durf ik te denken dat er bij ons voldoende verschillende vitamines binnenkomen. Er is trouwens één vitamine die ik wel in de gaten houd. Dat is die belangrijkste. Weet je welke ik bedoel?

De belangrijkste vitamine is Vitamine V. Deze vitamine maakt dat je je energie aanvult. Zonder vitamine V blijf je niet gezond. Je kunt vitamine V op verschillende manieren tot je nemen. Het belangrijkste is dat je er tijd voor neemt, want zonder tijd werkt ie eigenlijk niet. Dat heb ik al wel eens gemerkt.
Vitamine V staat voor vitamine Vrije tijd. Dat is dus die allerbelangrijkste vitamine.

Mijn vitamine V

Míjn vitamine V vind ik in het lezen van boeken, in fröbelen met allerlei materialen en zeer zeker ook in samen sporten. Maar jouw vitamine V zit misschien in winkelen of in muziek maken/ luisteren of in nog weer iets anders. En de tijd voor het nemen van vitamine V? Dat is een kwestie van kiezen. En keuzevrijheid is een groot goed dat wij mensen van God hebben gekregen.

Dat gezegd hebbende, wil ik afsluiten met een ‘let op’:
Let op! Vitamine V zit niet in je werk. Oók niet als je écht van je werk houdt…

 

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
31 oktober 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief