Dierendagweekend in zicht

Morgen is het Dierendag . MijnKerk.nl viert dit zondag met een Dierendagviering in Schaarsbergen.

Op de jaarlijkse Dierendag, of dag van Sint Franciscus, verwennen een heleboel baasjes hun dier(en). Geweldig leuk om te lezen en horen hoe mensen daar al weken mee bezig zijn. Er staan leuke acties in veel agenda’s.

Dierendagviering
Voor MijnKerk.nl wordt het ook een spannend weekend, want een Dierendagviering mét dieren erbij is wel heel bijzonder. Geen digitale berichten over en weer, maar daadwerkelijk handen schudden en elkaar zien en horen. Elkaar ontmoeten. Gisteravond heb ik de film ‘Noah’ gezien, een Amerikaanse productie over de bijbelse Noah, die door God gekozen werd om een naar het lijkt onmogelijke reddingsmissie uit te voeren: het bouwen van een enorm houten schip, het verzamelen van dieren en het waarschuwen van mensen. Honderdvijftig dagen was de aarde met water bedekt, dat alles en iedereen verzwolgen had. Behalve Noah en de passagiers, mensen en dieren, van de Ark.

Regenboog
Noah, een mens die gevolg gaf aan Gods opdracht. God die daarna een uniek verbond met Noah sloot: (Genesis 9:9) ‘Hierbij sluit ik een verbond met jullie en met je nakomelingen en met alle levende wezens die bij jullie zijn: vogels, vee en wilde dieren, met alles wat uit de ark is gekomen, alle dieren op aarde”. Het is een verhaal van geloof, doorzettingsvermogen en vooral vertrouwen. De regenboog is een teken van dat verbond. Of er zondag in Schaarsbergen een regenboog te zien is, weet ik niet. Wel, dat ik bij de Dierendagviering aanwezig zal zijn. Zo nieuwsgierig ben ik wel. Tot zondag 5 oktober a.s.!

Zondag 5 oktober MijnKerk.nl Dierendagviering in Schaarsbergen