MENUMENU

Treur niet/ode aan het leven van Diggy Dex ft. JW Roy – Luistertip

In de week van Allerzielen een luistertip over het levenseinde. ‘Treur niet (ode aan het leven)’ is een lied van rapper Diggy Dex. Het kwam in oktober 2015 uit. Voor het refrein vroeg Diggy Dex de singer-songwriter JW Roy. Zijn warme stemgeluid voegt zich prachtig in de rap van Diggy Dex.

Afscheidslied met een optimistische boodschap

Over het ontstaan van ‘ Treur niet’ zegt Diggy Dex: “Ik zat eens bij een uitvaart en dacht opeens: ‘ Welk lied zou ik op mijn eigen begrafenis draaien?’ Het zou een afscheidslied met een optimistische boodschap moeten zijn. Namelijk: ‘proost op het leven en treur niet om mij’.” In het lied geeft Diggy Dex aan dat hij vrede heeft met de dood. Hij heeft het leven ten volle geleefd. Het is klaar, het was goed. Treur niet!

Belangrijk in het leven

Tip: kijk de video helemaal af. Na het lied zitten er nog een paar bijzondere uitspraken en wensen over wat belangrijk is in het leven.

Voor de songtekst: treur niet/ ode aan het leven

 

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
29 oktober 2017
Kaarsjes:
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
 •  

  De slachtoffers van de aanslag in Utrecht

  Dat de gewonden mogen genezen en de overleden slachtoffers mogen rusten in vrede. Dat zo'n zinloze daad nooit meer mag gebeuren in Nederland en nergens ter wereld!
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars