Dingen die ik graag wil doen – Bucketlist

Een bucketlist klinkt altijd een beetje voor mensen die erg ziek zijn. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Het is steeds gewoner om er eentje te hebben. Leuke dingen doen, daar word ik blij van! Tijd dus voor een bucketlist. Of is een bucketlist onrealistisch of egoistisch misschien?

Tot nu toe had ik zelf nooit een bucketlist. Van de lijstjes waarover ik hoorde werd ik namelijk niet echt enthousiast. Dat zijn van die lijstjes met onrealistisch fantastische onbetaalbare dingen.

Tijd voor leuke dingen

Op dit moment lees ik een boekje* met mijn jongste dochter. De oma in het verhaal heeft bedacht dat ze klaar is met haar saaie leven en dat het tijd is om leuke dingen te gaan doen. Samen met haar kleindochter verzint ze dingen als van het duin afrollen, zelf pizza bakken in een pizzaria, een dagje mee met de vuilniswagen, sprinkhanen proeven en verstoppertje spelen in een museum. ‘Leuk!’ dacht ik meteen.

Haalbare bucketlist

En nu zit ik te mijmeren over een eigen bucketlist. Dus niet zo eentje met bizar spectaculaire dingen. Maar met heel haalbare dingen. Net als van die oma in dat boekje.

  • Overnachten in een boomhut
  • Een roman schrijven
  • Naar een pedicure gaan
  • Met de trein een weekend naar een Europese stad
  • Zelf een bikini naaien
  • Een heel weekend fröbelen/ creatief knippen en plakken
  • Een eigen hoekje inrichten om rustig te kunnen mediteren of een boek te lezen

Egoïstisch

Eigenlijk heb ik een lijstje met heel gewone dingen. Terwijl ik zo voor me uit mijmer en deze bucketlist bedenk, voel ik me een beetje egoïstisch. Ik moet er toch zijn voor mijn gezin? Toch weet ik ook: iedereen heeft tijd voor zichzelf nodig. Ook ik. Dus het is niet meteen maar egoïstisch als ik iets bedenk voor mezelf. Het is waarschijnlijk zelfs gezond om te organiseren dat ik een aantal dingen van mijn wegdroomlijstje ook werkelijk ga doen.

Doe jij dingen die je graag wil?

Ik ben wel benieuwd of anderen dit net zo voelen als ik. Hoe werkt dit bij jou? Heb jij een bucketlist? Doe je wel eens werkelijk iets dat op dat lijstje staat?

Zelf ben ik van het uitstellen. ‘Ach dat komt wel een keer!’ denk ik dan. Vervolgens ben ik nog nooit naar een pedicure geweest… maar, ik volg op dit moment wél een korte cursus mediteren!!!

 

*Op avontuur met oma – Annemarie Bon

 

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
17 oktober 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief