Dit is mijn kerk

Twee weken geleden alweer was het Graceland Festival. Twee jaar geleden schreef ik al eens een blog over het festival waar ik me zo thuis voelde. Dit jaar was weer een bijzondere editie. Het festival toonde een hart voor mensen die wel iets met geloof hebben, maar geen plekje in de kerk hebben kunnen vinden. Mensen die God kennen of willen leren kennen, maar geen ruimte voelen om zichzelf te kunnen zijn in de structuur van een kerk.

klik hier voor de blog over Graceland van twee jaar geleden

Jij bent welkom

In mijn werk aan de kassa van het festival heb ik er velen gesproken. Mensen die zich eindelijk ergens thuis voelden. Die ruimte voelden, die zichzelf gezien voelden. Die hoorden en ervaarden dat ze welkom waren, met hun vragen en hun twijfel. Ik vond het zo bijzonder. Ik had een tekening gemaakt en ingelijst bij de kassa gezet: Jij bent welkom stond erop.

Hier ben ik veilig

Het deed me denken aan een stukje uit het nummer Hier van Bløf:

Hier ben ik veilig, hier ben ik sterk
Hier ben ik heilig, dit is mijn kerk
Dit is mijn haven, hier leg ik aan
Hier kan ik slapen, hier moet ik staan
Hier ligt mijn hart voor jou

Het festival voelde voor velen als hun kerk, waar ze zich thuis voelden. Tijdens de afsluitende bijeenkomst op zondag zongen we: welkom in Gods huis, welkom, welkom thuis. En dat raakte me diep. Hier, op deze plek van ruimte, daar was Gods huis, voor iedereen, voor alle twijfelaars, voor alle fervente kerkbezoekers en voor hen die God nog maar net leren kennen, welkom thuis.
Ook het lied van Faithless (what’s in a name) God is a DJ stroomde door mijn gedachten: This is my church, this is where I heal my hurts.

Mijn Kerk

Het verwelkomen van iedereen die een plekje zoekt, iedere twijfelaar, iedere diep gelovige, iedere zoeker, dat is wat Mijnkerk.nl ook wil bieden en ik denk dat het lied ook voor dit platform geldt: Hier ben ik veilig, hier ben ik sterk. Hier ben ik heilig, dit is Mijn Kerk!