Dit zijn leuke dingen om te doen deze zomer

Ben jij hartje zomer nog in Nederland?  Wij ook! Speciaal voor jou en je gezin zetten we een aantal leuke uitstapjes op een rij.

Zandverhalen bij zandsculpturen Elburg

In Elburg kun je metershoge Bijbelse zandsculpturen bekijken. Het is naar zeggen de grootste indoor-tentoonstelling van zandsculpturen in Europa. Je kunt een bezoek aan de zandsculpturen prima combineren met een bezoek aan de vestingstad Elburg. Hier kun je het pas verbouwde Museum Sjoel Elburg bezoeken.

Blijheid bij het vakantieBijbelfeest

Leuk voor alle kinderen die wel in zijn voor een feestje. Veel kerken organiseren het VakantieBijbelfeest in de vakantie. Dit betekent een paar dagen lang feest vieren door samen te zingen, spelletjes te doen en te knutselen. Zoek op Google naar een VakantieBijbelfeest in jouw woonplaats.

Doe als de Romeinen bij museumpark Orientalis

Museumpark Orientalis in Nijmegen is geen standaard museum. Hier kun je lekker buiten zijn in de prachtige natuur. Aan het eind van de dag ben je in een Joods dorp, Arabisch dorp en in de Romeinse straat geweest. Deze zomer kunnen kinderen zelf ervaren hoe het leven was in de Romeinse tijd.

Kerken kijken in Utrecht

In Utrecht kun je in alle rust een kijkje nemen in één van de vele kerken in de binnenstad. Als je wilt, kun je een rondleiding krijgen van een gids. Uitstekend te combineren met een dagje Utrecht en bijvoorbeeld een klassiek concert in de kloostertuin van het Catherijneconvent