MENUMENU

Lichtpotje naar smaak – DIY met kerst

Kerst is een feest van licht, van vrolijkheid. Vrolijk flakkerende vlammetjes op lange dinerkaarsen, drijfkaarsjes of gezellige waxinelichtjes dragen niet alleen bij aan de sfeer maar geven ook werkelijk Licht. Ze zijn een mooi symbool van hoop. Een symbool dat ik graag koester. En daarom houd ik ook zo van mooie kaarsen én van leuke kaarsenhouders.

Een paar jaar geleden heb ik een heel aantal mooie kerst lichtpotjes gemaakt. Het leuke ervan is dat je zo’n potje helemaal naar eigen smaak maken kunt. Ik vind de mijne nog steeds leuk en ze hebben dan ook een prominent plekje in de woonkamer!

Niet ingewikkeld

Het maken van zo’n lichtpotje is absoluut niet ingewikkeld. Het is zelfs makkelijk en daardoor heel geschikt voor een gezellig avondje met anderen. Ik heb op die manier eens mijn verjaardag gevierd. Het was een meer dan geslaagd feestje!
Maar ook op woensdagmiddag met wat kinderen kun je dit leuk doen 🙂

Zo maak je een lichtpotje

 • verzamel een paar lege potten, zorg dat ze goed schoon zijn en dat de etiketten er af geweekt zijn
 • zet ter voorbereiding op tafel: stukjes kant, glanzend lint, glitter, kralen, ijzerdraad, verf, papier en wol of andere dingen die je mooi vindt
 • zorg voor sterke lijm of een lijmpistool, zeker met kralen is dat laatste prettig
 • versier de pot zoals je zelf mooi vindt
 • zet een waxinelichtje in de pot
 • maak nog een lichtpotje, voor jezelf of om weg te geven!

 

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
20 december 2017
Kaarsjes:
 •  

  Vluchtelingen.

  In gedachten en gebed denk ik aan hen die gevlucht zijn terwijl ik de kaars ontsteek. Leg het in gebed neer in de hand van God.Heer wees met hen die een moeilijke weg gaan vol onzekerheid in hun bestaan. Heer ik vraag u om kracht om moed en vertrouwen. Heer ontferm u over hen en allen om hen heen wees hen en ons nabij help ons op de weg die wij gaan amen.
 •  

  Jula en haar vader, moeder en broertje

  troost en kracht in het leven zoals het gegeven is.
 •  

  Mezelf

  Voor een tweede kindje... En vertrouwen dat God voor mij zal zorgen. Dat er niet weer opnieuw complicaties zullen zijn. Heer ik bid u om.een wonder. Ontferm u over ons!!!
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars