MENUMENU

DIY: Kerstkaarten maken

Een zelfgemaakte kerstkaart krijgen is bijzonder. Veel leuker dan al die kerstkaarten die je met dozen tegelijk in de winkel koopt. Bovendien lijken die allemaal op elkaar. Maak originele kerstkaarten met je kinderen en laat hen bedenken voor wie ze hier een wens op willen schrijven.

Nodig:

 • correspondentiekaarten (te koop in pakjes van 100)
 • enveloppen
 • kranten
 • verf op waterbasis of acrylverf
 • per kind een tamponeerkwast(platte haarborstelkant)
 • plastic bakjes
 • scharen

Wat te doen

Dek de tafels zorgvuldig af met oude kranten. Vul de plastic bakjes met een beetje verf. Geen water gebruiken! Knip uit een correspondentiekaart een figuur dat iets met kerst te maken heeft, bv. een ster, een dennenboom enz. Leg vervolgens het uitgeknipte figuurtje op een blanco correspondentiekaart. Met een dikke kwast wordt langs de rand met verf getamponeerd. Niet vegen, maar gewoon zachtjes tikken. Door het figuurtje te verschuiven krijg je een herhalingseffect. Zo kun je de kaart vullen met twee of meer figuurtjes. Ook kun je voor elk figuur een andere kleur gebruiken. Een andere mogelijkheid is om uit een correspondentiekaart verschillende figuurtjes te knippen. Daarna ga je langs de randen tamponeren met verschillende kleuren, of kleuren over elkaar heen. Pak voor een andere kleur steeds een nieuwe kwast. Zitten er toch twee kleuren op de kwast, maak de kwast dan even goed schoon en droog.

Afwerking 

Als de kinderen een keer weten hoe het moet, krijgen ze makkelijk 5 kaarten in een uurtje klaar. Om er een geheel van te maken laat je nog een klein figuurtje op de envelop tamponeren.

Vraag de kinderen vooraf voor wie ze kaarten zouden willen maken. Bespreek samen wat je op zo’n kaart zou zetten, en neem tegen het eind van jullie moment de tijd om dat te doen.

Bron: JOP 

Deel dit verhaal:
Anneloes van ´t Hof

Geschreven door:

Thema: Blog
30 november 2018
Kaarsjes:
 •  

  Vluchtelingen.

  In gedachten en gebed denk ik aan hen die gevlucht zijn terwijl ik de kaars ontsteek. Leg het in gebed neer in de hand van God.Heer wees met hen die een moeilijke weg gaan vol onzekerheid in hun bestaan. Heer ik vraag u om kracht om moed en vertrouwen. Heer ontferm u over hen en allen om hen heen wees hen en ons nabij help ons op de weg die wij gaan amen.
 •  

  Jula en haar vader, moeder en broertje

  troost en kracht in het leven zoals het gegeven is.
 •  

  Mezelf

  Voor een tweede kindje... En vertrouwen dat God voor mij zal zorgen. Dat er niet weer opnieuw complicaties zullen zijn. Heer ik bid u om.een wonder. Ontferm u over ons!!!
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars