DIY: Maak een verfexplosie

De Heilige Geest geeft soms een explosie van enthousiasme, van kleur of creativiteit! In de Bijbel (Galaten 5:22) staat dan ook: “De vrucht van de Geest is liefde, vreugde, vrede…” Met deze knutselactiviteit kun je – met kinderen- deze woorden in de praktijk brengen. Ben jij klaar voor een ware verfexplosie?

Nodig

• Groot wit schilder-papier
  • Een laken om hieronder te leggen
  • Ronde platte watjes,
  • Uitwasbare verf
  • (Rubberen) hamers
  • Verfschorten.

Opdracht

Spuit kleine hoopjes verf op een groot wit papier (of laken). Leg op elk hoopje verf een watje. Neem vervolgens de hamer en sla de watjes plat zodat de verf uiteen spat! (Niet té hard slaan natuurlijk…) Haal aan het einde alle watjes van het papier. Zo maak je een energiek kunstwerk! Let er wel op dat de deelnemers een verf-schort dragen!

Wat maakt jou heel erg blij of enthousiast?

Heb je wel eens meegemaakt dat mensen heel enthousiast zijn over God?

Bron: JOP namens Kliederkerk Nederland. Kijk hier voor een Kliederkerk bij jou in de buurt.