DIY: Organiseer een stoepkrijtgevecht

In de zomer gaan veel kinderen op vakantie, maar er blijven er ook genoeg thuis. Veel van die thuisblijvers vinden het leuk om samen iets te ondernemen. Met dit mooie weer kun je bijvoorbeeld uitstekend een stoepkrijtgevecht organiseren. Dit spel speel je buiten met 6 tot maximaal 20 kinderen.

Voorbereiding

De spelers worden in minimaal drie teams verdeeld. De grootte van de teams is afhankelijk van het aantal kinderen. Zijn er acht kinderen dan maak je vier teams van twee spelers. Er kunnen maximaal vijf teams meespelen. Elk team met de spelers krijgt een eigen kleur stoepkrijt. Elk team kiest een plek op het plein en tekent een cirkel in de eigen kleur. In de cirkel worden vijf kruisjes gezet. De cirkels liggen maximaal tien meter van elkaar.

Spelverloop

De bedoeling is dat een speler een rondje zet om een kruisje in een cirkel van een ander team. Dit mag alleen als hij in de cirkel kan komen zonder dat het team van die cirkel hem tikt. Wordt een speler getikt, dan moet hij terug naar de eigen cirkel en mag daarna nog een poging wagen. Wanneer een speler in de cirkel is, kan hij niet meer getikt worden. Hij tekent dan met zijn krijtje een cirkel om een kruisje van dat team. Een omcirkeld kruisje, kan niet door een ander team veroverd worden. Als er geen kruisjes meer te veroveren zijn, is het spel afgelopen.

Puntentelling

Na het eindsignaal wordt er geteld. Ieder veroverd kruisje is een punt erbij, maar ieder verloren kruisje is een punt eraf. Welk team heeft de hoogste positieve score?

Bron: JOP namens Kliederkerk Nederland. Kijk hier voor een Kliederkerk bij jou in de buurt.