MENUMENU

Doe ff normaal!

Minister president Rutte heeft een brief geschreven aan jou en aan mij, aan alle burgers in Nederland. In die brief heeft hij het heel vaak over normaal. Hij vindt dat wij normaal moeten doen
Je normaal houden aan de regels en wetten van dit land, normaal reageren op een ander mens, kortom normaal doen.

Hoe normaal ben ik?

De brief zette mij aan het denken. Hoe normaal ben ik zelf eigenlijk? Volgens mij is het helemaal niet zo normaal om als vrouw dominee te zijn. In sommige kerken mag ik preken en mijn werk doen, maar in heel veel kerken mag ik dat niet doen.

O ja, ik ben moeder… dat klinkt heel normaal, maar dat is het absoluut niet. Heel veel vrouwen worden geen moeder. Daarbij ben ik een oude moeder. Dus vergeleken met de andere vrouwen op het schoolplein ben ik niet normaal.

Hoe normaal is geloven?

En dan… hoe normaal is het eigenlijk om te geloven? Heel veel mensen vinden het erg abnormaal om vertrouwen te hebben in iets dat buiten je is en niet te bewijzen valt. Trouwens, die God waarin ik geloof vertelt in veel verhalen in de bijbel dat bijvoorbeeld het volk Israël zich niet zo normaal moet gedragen als de volken om hen heen. Ze moeten juist helemaal anders zijn, net zoals God zelf ook helemaal anders is dan alle andere goden.

Ik ben wel benieuwd. Hoe normaal vind jij jezelf en hoe normaal zou jij willen zijn?

 

foto: Andrej Klizan, Flickr
Een reactie op “Doe ff normaal!
 1. Diandra schreef:

  Superbly iltaninulimg data here, thanks!

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
27 januari 2017
Kaarsjes:
 •  

  Vluchtelingen.

  In gedachten en gebed denk ik aan hen die gevlucht zijn terwijl ik de kaars ontsteek. Leg het in gebed neer in de hand van God.Heer wees met hen die een moeilijke weg gaan vol onzekerheid in hun bestaan. Heer ik vraag u om kracht om moed en vertrouwen. Heer ontferm u over hen en allen om hen heen wees hen en ons nabij help ons op de weg die wij gaan amen.
 •  

  Jula en haar vader, moeder en broertje

  troost en kracht in het leven zoals het gegeven is.
 •  

  Mezelf

  Voor een tweede kindje... En vertrouwen dat God voor mij zal zorgen. Dat er niet weer opnieuw complicaties zullen zijn. Heer ik bid u om.een wonder. Ontferm u over ons!!!
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars