MENUMENU

Doei, ik ga op mezelf wonen !

De dochter van Monique is pas 4 jaar oud. Toch denkt ze meer na dan jij en ik bij elkaar. Over het leven, over groeien, over van alles eigenlijk.

Ik ga op mezelf wonen.

Zaterdagochtend bij het ontbijt hadden we een leuk gesprekje. “Ik denk dat ik maar op mezelf ga wonen mama !!”. Een bijzondere uitspraak voor zo’n klein opdondertje.

Heeft ze het dan zo slecht thuis ? Nou …. Nee …. De waarheid achter haar uitspraak verraste me nogal. Naomi is namelijk tanden aan het wisselen. Iedereen die haar ontmoet krijgt gelijk te horen dat ze een wiebeltand heeft. Eigenlijk al twee. En onder die wiebeltanden groeien grote mensen tanden. Dat weet ze al. Dus als ze grote mensen tanden krijgt is ze een groot mens. Toch ?? Dan kan ze net zo goed op zichzelf gaan wonen. In een huis vlak naast ons. Niet te dichtbij, wel iets waar ze op zichzelf is. Ze had het behang en de gordijnen al uitgezocht in haar gedachten. Maar dan is daar altijd weer je moeder die een paar treffende vragen aan je stelt.

Maar mama stelt vragen.

Wie haalt je uit je bedje dan ?

Wie maakt je ontbijt ?

Wie brengt je naar school ?

Wie haalt je weer op ?

Wie doet je boodschappen en wie kookt er dan bij jou ?

En hoe ga je aan centjes komen om stroom voor je tv te kunnen betalen ?

Oost west, thuis best.

Vragen, vragen, vragen. Mijn dochter wist het antwoord er nog niet zo een twee drie op. Een ding wist ze wel. Ze blijft toch nog maar even onder moeders vleugels.

Bijna was ze van huis weg gegaan om haar deel van de erfenis te verbrassen. In de deurpost bedacht ze zich gelukkig. Thuis is het toch veiliger en vertrouwder. Gelukkig maar !

 

foto: Monique, mijn dochter eet pindarotsjes
2 reacties op “Doei, ik ga op mezelf wonen !
  1. Irma Moekestorm schreef:

    Wat een lieve blog! En maar goed dat ze nog een poosje bij je blijft wonen!

  2. Berend Jan Stijf. schreef:

    Niet geheel algemeen beschaafd Nederlands. Jammer.

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
13 februari 2016
Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars