MENUMENU

Doeltreffende relatietip: geef een dag geen kritiek op elkaar

Hier een kleine, doch doeltreffende tip: stop met kritiek geven. Het klinkt te simpel voor woorden, maar probeer ‘m maar in praktijk te brengen. Stop een dagje met bekritiseren. Niet alleen over de grote dingen van het leven, ‘neem je verantwoordelijkheid nou és’. Nee, juist over dat spreekwoordelijke tandpastadopje dat overigens met de komst van tubes-vast-aan-dopjes bijzonder irrelevant is geworden.

Geen kritiek meer geven? Ja, maar… STOP. Maar echt, hij is vergeten… STOP. Maar zij doet altijd… STOP. Toegegeven: het is een ondoenlijke en confronterende opdracht. Je zult merken dat je veel vaker op je tong moet bijten dan je aanvankelijk misschien dacht (en dat zou je in feite ook te denken moeten geven over die balk en die splinter waar Jezus het over had). Het worden een paar kwellende uren. Te vergelijken met de minuten waarin je moet afkicken van de hik die je niet meer hebt en je geest nog in de hikstand staat. Maar je zult zien; nadat de dampen van kritiek langzaam zijn opgetrokken, zie je je partner van vroeger terug. Ontdaan van alle kritiek is-hij of zij echt weer een stuk leuker – en jij ook.

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
7 augustus 2018
Kaarsjes:
 •  

  De ontheemde mens.

  Zembla. Een nieuw begin? Terwijl ik een kaarsje ontsteek. In gedachten en gebed denk ik aan hen die uit hun huis gezet zijn.Oud en Jong. Leg het neer in uw hand.Heer wees met hen die een moeilijke weg gaan vol onzekerheid in hun bestaan. Heer vraag u om kracht om moed en vertrouwen. U heeft uw Woord aan ons gegeven. Heer ontferm u over hen en allen om hen heen wees hen en ons nabij. Amen.
 •  

  Mijn moeder

  Dat ze Liesbeth Hofman en alle moslims aan de varkens voeren.
 •  

  een opa

  dat hij zijn kleinkind weer mag zien en niet alleen van een afstandje
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars