MENUMENU

Welk lied maakt jou vrolijk?

Van welk lied word jij spontaan blij? Zet het op!

Heb jij behoefte om je in heel korte tijd weer even heel vrolijk te voelen? Zet dan vandaag je favoriete nummer even heel hard op.

Je hebt er vast tientallen, maar er is ook dat ene liedje. Dat ene liedje waarbij je terugdenkt aan een heerlijke tijd. Dat ene liedje waardoor je de behoefte krijgt om van je stoel af te springen. Gun jezelf dat moment!

Enige tijd geleden heb ik op Spotify de map ‘Word ik vrolijk van’ aangemaakt. Een map vol liedjes waar ik altijd vrolijk van word. Mijn favoriet in die map (met inmiddels ruim dertig liedjes) is ‘Droom, durf, doe en deel‘ van Marco Borsato. Het werd gezongen tijdens The Passion Zaandam door leerlingen van een basisschool. Loepzuiver en zo energiek! Sindsdien roept mijn 3-jarige dochter regelmatig:’Mama, ik wil op Passion dansen!’. En dat doen we dan ook. Omdat het een heerlijke afleiding is. Even een paar minuten mee blèren, springen en dan weer door met waar ik mee bezig was.

Foto: J E Theriot

11 reacties op “Welk lied maakt jou vrolijk?
 1. Sabien schreef:

  Vivo per lei , gezongen door Pearl Jozefzoon

 2. Carline schreef:

  Ik heb een paar maanden geleden een complete afspeellijst gemaakt met liedjes waar ik vrolijk van word 🙂
  Bovenaan: I’m a believer (uit de film Shrek) en Downtown – Petula Clark

 3. m. schreef:

  love is all, rodger glover

 4. Arend-Jan schreef:

  Ik hoorde hem net op de radio.
  Love Shine a Light van Katrina & the Waves

 5. Kees van den Berg schreef:

  Ik word heel erg vrolijk van Neighborhood #1 (Tunnels), het openingsnummer van Funeral, het debuutalbum van Arcade Fire uit 2005 (voor mij één van de allerbeste albums van het eerste decennium van de 21e eeuw). Je zou bij zo’n albumtitel denken aan deprimerende muziek – de band maakte het album ook na het verlies van de nodige vrienden en familieleden – maar het is juist vol levenslust en passie. Als ik dit nummer hoor met die geweldige opbouw, word ik niet alleen vrolijk, maar zelfs euforisch.

  http://www.youtube.com/watch?v=VU_2R1rjbD8

 6. Kees van den Berg schreef:

  Vrolijk word ik van Neighborhood #1 (Tunnels), het openingsnummer van Funeral (2005) van Arcade Fire. Zo’n albumtitel suggereert dat het om een trieste en deprimerende plaat gaat, maar niets is minder waar. De band maakte de plaat weliswaar na het verlies van de nodige familieleden en vrienden, maar de liedjes staan juist bol van levenslust en passie. Zo ook dit nummer: de geweldige opbouw en de gedrevenheid maken mij niet alleen vrolijk, maar zelfs euforisch. Elke keer weer…

  http://www.youtube.com/watch?v=VU_2R1rjbD8

 7. Marianne van Waterschoot schreef:

  Muziek, het hoogste der kunsten. Met of zonder woorden, een mood versterker maar ook een up lifter. Er is zoveel moois. Een lied dat mij enorm vrolijk kan doen worden, ongeacht hoe ik me voel, is ‘Home’ van Edward Sharp and the Magnetic Zeros. En dan NIET de Ikea versie, maar de volle lading uit de monden van een band, die uit zulke leuke, eigen wijze, mensen bestaat.

  • Marianne schreef:

   Voor deze week is dat ‘Knocking on heavens door’ van Anthony and the Johnsons

 8. Rita schreef:

  Caribbean medley – Donnie mcClurkin
  http://www.youtube.com/watch?v=fbeOLKuDtTg

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
8 juli 2014
Kaarsjes:
 •  

  De ontheemde mens.

  Zembla. Een nieuw begin? Terwijl ik een kaarsje ontsteek. In gedachten en gebed denk ik aan hen die uit hun huis gezet zijn.Oud en Jong. Leg het neer in uw hand.Heer wees met hen die een moeilijke weg gaan vol onzekerheid in hun bestaan. Heer vraag u om kracht om moed en vertrouwen. U heeft uw Woord aan ons gegeven. Heer ontferm u over hen en allen om hen heen wees hen en ons nabij. Amen.
 •  

  Mijn moeder

  Dat ze Liesbeth Hofman en alle moslims aan de varkens voeren.
 •  

  een opa

  dat hij zijn kleinkind weer mag zien en niet alleen van een afstandje
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars