Doop

Afgelopen week gingen wij in de familie van feest tot feest steeds voort. Ooit zei iemand tegen mij ‘Het kan niet elke dag feest zijn, maar wel elke dag een beetje’. Bij ons was het afgelopen week wel bijna elke dag feest..

Een zwager die promoveerde, mijn schoonmoeder die 65 werd en mijn zoon die werd gedoopt. Geen geringe zaken, die zeker gevierd moeten worden.

Niet alleen
Toen we na de doopdienst bij ons thuis vrienden en familie ontvingen besefte ik in een keer dat we al heel veel samen hebben meegemaakt. We vieren niet alleen feest met elkaar. Er zijn ook andere momenten geweest en die zullen ook zeker nog komen. Trouw en rouw, vreugde en verdriet. Het doet goed te weten dat je er dan niet alleen voor staat. Uiteindelijk gaat dopen daar ook over.

Het vieren waard
Mijn zoon besefte zelf natuurlijk nog niet wat er gebeurde die dag. Waarom er zoveel mensen waren en waarom die zo blij waren. Net zo min besefte hij wat God hem heeft beloofd die dag. Hij zal er altijd zijn. Bodem onder zijn leven. Het is een boodschap die ik zelf leerde van mijn ouders en die ik hem graag zal leren. Je bent een gedoopt mens. Gedragen door Gods liefde, ook al ziet het er soms anders uit. Volgens mij is dat het vieren waard. Elke dag een beetje.

2 comments on “Doop
  1. Avatar Irma schreef:

    Dat is een felicitatie waard!

  2. Avatar monique schreef:

    Gefeliciteerd

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
1 oktober 2014
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief