Geweldige muziek met inhoud – Dream Theater – Vlog 7 Jogchum

Jogchum houdt van muziek. Sinds zijn 17e luistert hij regelmatig naar Dream Theater. Een band met -naar zijn smaak- goede muziek én inhoud. Een geweldige combinatie natuurlijk en daarom dan ook een favoriet van Jogchum.

In deze vlog neemt Jogchum je mee naar een lied van Dream Theater over ‘hoop’. Het heet Illumination Theory.

Naar welke band met inhoud luister jij graag?

7 comments on “Geweldige muziek met inhoud – Dream Theater – Vlog 7 Jogchum
 1. Avatar Mar schreef:

  Ik luister niet veel muziek meer, tenminste ik luister veel mee en zoek niet zelf uit. Maar een interessante song is the trees, rush

  • Avatar Jogchum Zijlstra schreef:

   He Mar, ik luister nu ‘the trees’ van Rush. Te gek, Rush is echt zo’n voorvader van de hedendaagse prog rock 🙂
   Wat vind je van de muziek van Neal Morse?

 2. Avatar Ab Butler schreef:

  Hey Jogchum, wat leuk om te zien en te horen dat je Dream Theater ook erg goed vind maar vooral dat je je ook verdiept in de teksten. Zelf ben ik niet zo van de teksten, ik hou gewoon van technisch goeie muziek.
  Ik luister al sinds 1985 naar Dream Theater naar aanleiding van een nummer van de cd “Images and words” die toen destijds op de radio werd gedraaid toen ik van m’n werk kwam en m’n muzikale leven compleet op z’n kop zette, het nummer heet “Pull Me Under” Sindsdien ben ik fan!
  Ook wel leuk dat de persoon die ook reageerde als “anoniem” “The Trees” van Rush aanbeveelt, Rush volg ik al sinds 1977, geweldig goede en muzikaal technisch goede muziek, vooral live een beleving!!

  • Avatar Jogchum Zijlstra schreef:

   Goedendag Ab!
   leuk dat je een berichtje achter liet, ik reageer een beetje laat, volgende keer sneller (daar ga ik voor!).
   Ja, Pull me under vind ik ook te gek. En ik luister meestal ook niet echt naar de teksten als eerste, maar ik had een treinreis van twee uur voor de boeg en toen heb ik eens even ‘t hele album “Illumination Theory” geluisterd en alle teksten er bij gepakt. Ik werd bij dit stukje klassieke muziek wat in de vlog laat horen vooral geraakt, omdat het ineens zo’n contrast is met de rest van de plaat vermoed ik. En dan komt toch de disney-liefhebber die in ieder van ons stiekem zit naar boven en de behoefte aan een kloppende harmonie en dergelijke… nou en dat krijg je wel te horen in dat stukje haha! Heb je DT ook live gezien? Waar en wanneer?

   • Avatar Magda schreef:

    Dream Theater is 25 april 2017 in Nederland, in de HMH te Amsterdam.. voor als je ze wilt zien!
    Ik ben zelf ook fan, had eerst wel mn vraagtekens erbij ofnik deze muziek als christen kan luisteren, maar na wat reseach heb ik er geen problemen mee..!

 3. Avatar Ab Butler schreef:

  Oeps, verkeerd jaartal, 1985 moet 1992 zijn………

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
27 september 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief