MENUMENU

Dress Red Day

Mijn hart klopt anders dan het hart van Otto, wist je dat? De Nederlandse Hartstichting probeert aandacht te vragen voor deze boodschap speciaal gericht op vrouwen. Er zijn veel meer vrouwen met hartproblemen dan wel gedacht wordt. Daarnaast is er naar jaren onderzoek op mannen, ontdekt dat een vrouw anders reageert op bijvoorbeeld bij een hartaanval. De tekens dat er iets ernstigs aan de hand is, zijn bij vrouwen anders dan bij mannen. Daarom klopt mijn hart anders dan het hart van dominee Otto.

Draag rood

Vrijdag 29 september heeft de Hartstichting uitgeroepen tot: Dress Red Day. Het idee is dat zoveel mogelijk mensen iets roods dragen. Mannen en vrouwen kunnen allebei meedoen aan deze actie. Als het goed is valt het zo op dat je iets roods draagt, dat een ander jou kan vragen waarom je dat doet. Op zo’n moment kun je verwijzen naar de boodschap van de Hartstichting.

Draag uit wat je wilt vertellen

Het lijkt een omslachtige manier om iets onder de aandacht te brengen. Toch zie ik om mij heen heel vaak dat mensen met hun kleding een boodschap over brengen. Als je dominee Otto ziet, dan valt op dat hij regelmatig een boordje draagt, om te laten zien dat hij dominee is. Zelf draag ik zo’n boordje ook wel eens. Ook achter een kruisje aan een ketting, een ring aan iemands vinger schuilt vaak een heel verhaal. Misschien heb jij ook wel iets wat je draagt om een boodschap over te brengen? Ik ben benieuwd.

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
29 september 2017

[views]
Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars