Droombaan gevonden!

Mijn grootste droom was altijd om met egels te werken.
Nee, dat is niet waar.
Ik durfde het niet eens te dromen.

Ik weet nog goed, ik was een jaar of 12, we waren op vakantie in de buurt van Zwolle. Destijds zat daar een egel-opvang in de buurt en ik kreeg mijn ouders zover om in een telefooncel (ja, ik word oud) naar de opvang te bellen. Ze vertelden over mijn egel-enthousiasme en vroegen of ik eventjes mocht komen kijken. Ik duimde mijn duimen kapot. Helaas kwam het antwoord wat ik niet wilde horen: “Het is beter om de egels niet te storen, je kunt niet zomaar komen kijken”.

Ik had nooit bedacht dat er later, als ik groot zou zijn, vast ook een egelopvang in mijn buurt zou zijn en ik dan met een auto erheen zou kunnen om er te werken.
Als ik dat had bedacht, was het mijn ultieme droom geweest.

Dit is wat ik wilde, zonder het te weten

Ik voel me intens gelukkig en dankbaar dat ik elke zaterdagochtend vroeg op mag staan om naar mijn egeltjes te gaan. Ik verzorg ze daar met al mijn liefde. Dit is mijn droombaan, al is het dan vrijwilligerswerk. Dit is wat ik mijn leven lang wilde, zonder het te weten.
Zonder moeite rij ik een uur om bij de opvang te komen. Er zijn ook een paar opvangcentra dichter in mijn buurt, maar bij deze voelde ik me thuis en op mijn gemak. Dat vind ik erg belangrijk.

Egelfans en liefde

Wat ook mooi is aan dit werk, is dat ik meer mensen om me heen heb die echte egelfans zijn.
We kunnen samen genieten van dit bijzondere dier. We zijn allemaal verliefd op het volgende egelbabietje, we gruwelen met elkaar als er een egel zijn poep aan het plafond heeft gesmeerd. Maar we doen het met zoveel liefde.

Mijn collega’s zijn bijzonder. Ze zijn lief. En ze zorgen voor het mooiste dier op aarde, dus ik hou van ze. Ik heb bijna het gevoel voor altijd bij ze in het krijt te staan, want zonder hen kon ik dit ook niet doen.

Ik heb mijn droombaan, de droombaan waar ik nooit van durfde te dromen omdat hij te mooi was om te kunnen bestaan. Ik ben een dolgelukkig mens.

3 comments on “Droombaan gevonden!
 1. Avatar Marijke schreef:

  Wij hebben al jaren egels in onze tuin. Alleen de egels krijgen het steeds moeilijker met de tuinen die verstenen. Een bijzonder beestje beslist heel nuttig.

  • Avatar Irene schreef:

   Pants, I’ve often wondered why believing that men and women deserve equal rights and opportunities makes me a feminist. But if we ditch the f word, then we are indeed – as you so excellently put it – &#n;o02k2wtowi8g to cognitively underdeveloped societal smegma”.

 2. Avatar Charla schreef:

  Thanks Matt, I appreciate it. I’m sure you do much more interesting stuff than just eat Shredded Wheat, but you could always say – &#2d80;Shred2ed wheat I had”. Might sound a bit West Country though

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
4 oktober 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief