MENUMENU

Droombaan gevonden!

Mijn grootste droom was altijd om met egels te werken.
Nee, dat is niet waar.
Ik durfde het niet eens te dromen.

Ik weet nog goed, ik was een jaar of 12, we waren op vakantie in de buurt van Zwolle. Destijds zat daar een egel-opvang in de buurt en ik kreeg mijn ouders zover om in een telefooncel (ja, ik word oud) naar de opvang te bellen. Ze vertelden over mijn egel-enthousiasme en vroegen of ik eventjes mocht komen kijken. Ik duimde mijn duimen kapot. Helaas kwam het antwoord wat ik niet wilde horen: “Het is beter om de egels niet te storen, je kunt niet zomaar komen kijken”.

Ik had nooit bedacht dat er later, als ik groot zou zijn, vast ook een egelopvang in mijn buurt zou zijn en ik dan met een auto erheen zou kunnen om er te werken.
Als ik dat had bedacht, was het mijn ultieme droom geweest.

Dit is wat ik wilde, zonder het te weten

Ik voel me intens gelukkig en dankbaar dat ik elke zaterdagochtend vroeg op mag staan om naar mijn egeltjes te gaan. Ik verzorg ze daar met al mijn liefde. Dit is mijn droombaan, al is het dan vrijwilligerswerk. Dit is wat ik mijn leven lang wilde, zonder het te weten.
Zonder moeite rij ik een uur om bij de opvang te komen. Er zijn ook een paar opvangcentra dichter in mijn buurt, maar bij deze voelde ik me thuis en op mijn gemak. Dat vind ik erg belangrijk.

Egelfans en liefde

Wat ook mooi is aan dit werk, is dat ik meer mensen om me heen heb die echte egelfans zijn.
We kunnen samen genieten van dit bijzondere dier. We zijn allemaal verliefd op het volgende egelbabietje, we gruwelen met elkaar als er een egel zijn poep aan het plafond heeft gesmeerd. Maar we doen het met zoveel liefde.

Mijn collega’s zijn bijzonder. Ze zijn lief. En ze zorgen voor het mooiste dier op aarde, dus ik hou van ze. Ik heb bijna het gevoel voor altijd bij ze in het krijt te staan, want zonder hen kon ik dit ook niet doen.

Ik heb mijn droombaan, de droombaan waar ik nooit van durfde te dromen omdat hij te mooi was om te kunnen bestaan. Ik ben een dolgelukkig mens.

3 reacties op “Droombaan gevonden!
 1. Marijke schreef:

  Wij hebben al jaren egels in onze tuin. Alleen de egels krijgen het steeds moeilijker met de tuinen die verstenen. Een bijzonder beestje beslist heel nuttig.

  • Irene schreef:

   Pants, I’ve often wondered why believing that men and women deserve equal rights and opportunities makes me a feminist. But if we ditch the f word, then we are indeed – as you so excellently put it – &#n;o02k2wtowi8g to cognitively underdeveloped societal smegma”.

 2. Charla schreef:

  Thanks Matt, I appreciate it. I’m sure you do much more interesting stuff than just eat Shredded Wheat, but you could always say – &#2d80;Shred2ed wheat I had”. Might sound a bit West Country though

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
4 oktober 2016
Kaarsjes:
 •  

  Jou.

  God geeft ons allen het vertrouwen dat we gered zullen worden. Ik bid dat hij ons allen vreugde en vrede zal geven door ons geloof in Jezus Christus. Dan zal ons vertrouwen op God steeds sterker worden, door de kracht van de heilige Geest.
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars