MENUMENU

Wat betekent duurzaamheid voor jou? – Donderdagdiscussie

Tot nu toe plaatsten we in de donderdagdiscussies een actueel thema centraal. Maar vandaag wilden we niet kiezen voor een gesprek over de gestegen woz-waarde van de huizen, over pieten of over de #280tekens op twitter. Vandaag hebben we een ander soort discussie. We pakken een wat groter thema.

Vraag over duurzaamheid

Duurzaamheid is een begrip dat niet meer weg te denken is in onze maatschappij. Veel mensen proberen duurzaam te leven, in meer of mindere mate. Maar hoe ze dat doen en hoe belangrijk het voor ze is in verhouding tot andere zaken, is bij iedereen weer verschillend. Hoe ver ga je? De een gaat vaak op de fiets en de ander plaatst zonnepanelen. Sommigen wonen in een energieneutrale woning en anderen eten geen vlees.

De vraag die we vandaag graag aan jou willen stellen:

Wat betekent duurzaamheid voor jou?

Om zeker te weten dat we het over hetzelfde hebben, plaatsen we hier een definitie van duurzaamheid:

Duurzaamheid is een breed begrip, maar het komt er in het kort op neer dat in een duurzame wereld mens (people), milieu (planet) en economie (profit) met elkaar in evenwicht zijn, zodat we de aarde niet uitputten.

Misschien wil je er iets langer over nadenken of misschien heb je hier al vaker over gedacht en weet je precies hoe je over duurzaamheid denkt. Wij zijn ook wel benieuwd of er mensen zijn die minder bekende suggesties voor duurzamer leven hebben. Zo ja, dan natuurlijk graag delen!

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
9 november 2017
Kaarsjes:
 •  

  Jou.

  God geeft ons allen het vertrouwen dat we gered zullen worden. Ik bid dat hij ons allen vreugde en vrede zal geven door ons geloof in Jezus Christus. Dan zal ons vertrouwen op God steeds sterker worden, door de kracht van de heilige Geest.
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars