MENUMENU

Duurzaamheid: samen minder doen

Op 10 oktober 2018 is het de Dag van de duurzaamheid. Hoewel duurzaamheid best duur klinkt, kan het volgens mij stukken goedkoper.
In de afgelopen tijd horen we steeds meer over duurzaamheid, en vooral wat we daar zelf in moeten investeren. Het klinkt voor veel mensen niet aantrekkelijk. En de rekensommen dat je het terugverdient; veel mensen denken: dat moet ik eerst nog maar zien. Bovendien: je moet het wel eerst uitgeven.

Teveel focus op de kosten 

Otto: “Volgens mij wordt er bij duurzaamheid op dit moment veel te veel gefocust op de kosten. Bij duurzaamheid gaat het om iets anders: om het besef dat de aarde van ons allemaal is. En dat zijn er nogal wat, allereerst. En het blijkt onhoudbaar om op dezelfde voet verder te leven als ze nu doen. Simpelweg omdat de aarde te klein en de bronnen te schaars zijn.”

Samen minder doen

Vraag bij duurzaamheid is dus niet hoe we hetzelfde kunnen doen met andere hulpbronnen, maar hoe we met minder toekunnen. En dus het met zijn allen met minder doen.

Wat zou jij minder kunnen doen? Of wat zou jij willen delen met anderen?

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Thema: Blog
7 oktober 2018

[views]
Kaarsjes:
 •  

  T

  Dat T. weer volwaardigmlid mag zijn v. D.B. Hulp en Licht, Leiding voor T. Bescherming van een groot schild van Licht om T heen. Dat T niet te gronde gaat aan de eigen fouten.
 •  

  Harold

  Ik bid God dat Harold rust en vrede in zijn hoofd mag krijgen
 •  

  Bobbie Athena

  Ik hoop dat jouw leven heel mooi en heel lang en heel gelukkig en heel goed mag zijn
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars