MENUMENU

Duurzaamheid: samen minder doen

Op 10 oktober 2018 is het de Dag van de duurzaamheid. Hoewel duurzaamheid best duur klinkt, kan het volgens mij stukken goedkoper.
In de afgelopen tijd horen we steeds meer over duurzaamheid, en vooral wat we daar zelf in moeten investeren. Het klinkt voor veel mensen niet aantrekkelijk. En de rekensommen dat je het terugverdient; veel mensen denken: dat moet ik eerst nog maar zien. Bovendien: je moet het wel eerst uitgeven.

Teveel focus op de kosten 

Otto: “Volgens mij wordt er bij duurzaamheid op dit moment veel te veel gefocust op de kosten. Bij duurzaamheid gaat het om iets anders: om het besef dat de aarde van ons allemaal is. En dat zijn er nogal wat, allereerst. En het blijkt onhoudbaar om op dezelfde voet verder te leven als ze nu doen. Simpelweg omdat de aarde te klein en de bronnen te schaars zijn.”

Samen minder doen

Vraag bij duurzaamheid is dus niet hoe we hetzelfde kunnen doen met andere hulpbronnen, maar hoe we met minder toekunnen. En dus het met zijn allen met minder doen.

Wat zou jij minder kunnen doen? Of wat zou jij willen delen met anderen?

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Thema: Blog
7 oktober 2018
Kaarsjes:
 •  

  Vluchtelingen.

  In gedachten en gebed denk ik aan hen die gevlucht zijn terwijl ik de kaars ontsteek. Leg het in gebed neer in de hand van God.Heer wees met hen die een moeilijke weg gaan vol onzekerheid in hun bestaan. Heer ik vraag u om kracht om moed en vertrouwen. Heer ontferm u over hen en allen om hen heen wees hen en ons nabij help ons op de weg die wij gaan amen.
 •  

  Jula en haar vader, moeder en broertje

  troost en kracht in het leven zoals het gegeven is.
 •  

  Mezelf

  Voor een tweede kindje... En vertrouwen dat God voor mij zal zorgen. Dat er niet weer opnieuw complicaties zullen zijn. Heer ik bid u om.een wonder. Ontferm u over ons!!!
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars