Drukte voor iedereen

Zo’n donderdag in november. Donker als je naar je werk vertrekt, donker als je thuis komt. Het miezert. De overkant van de Maas is haast niet te zien. De dag is volgepland met ‘meetings’, belafspraken met deze en gene…

Het is opletten dat de motor niet oververhit raakt. Scherp zijn, schakelen. Het is ten slotte bijna december. Drukte voor iedereen. Alsof er geen januari komt.

Als het twaalf uur is, gaat iedereen lunchen. Vaak ga ik dan even lopen. Over de pier. In de straffe wind die daar altijd waait. Op de brug, halverwege, keer ik dan om en loop terug naar alle drukte. Uitgewaaid, opgewekt.

Zo’n donderdag in november is het. Drukte alom. Tijd om te gaan lopen. Over de pier, richting brug. Het is mistig. De top van de hoge gebouwen is nauwelijks te zien, laat staan het einde van de brug. Er is veel verkeer. Trams, auto’s, fietsers, een sirene.

Het relativeren is moeilijk vandaag. Er moet veel gebeuren. Leuke dingen, maar ook veel. Ik voel mijn telefoon trillen in mijn binnenzak. Mijn hand grijpt langs sjaal en toegangspasjes naar mijn telefoon. Geen beller. Een foto. Het is mijn vrouw.  Ze had een afspraak in het ziekenhuis. Niets heftigs, dus ik kon gewoon gaan werken. Mooi he, zegt ze er bij, bij die foto.

Het verkeer op de brug dendert voort. Trams die bij elk segment een hard ‘kadunk’ laten horen, auto’s die optrekken en gas geven, een sirene die loeit. Ik staar naar de foto. Ik zie een hoofdje, een ruggetje, een neusje, een beentje en zelfs een handje. Alles staat stil. Ik hoor wel de optrekkende auto’s, de denderende trams en de sirenes die loeien, maar het is niet het nu. Nu is die foto. Zo klein. Zo eigen. Laat december maar komen.

Het is advent. Hoop doet leven!

Fotograaf: Peter Baas

2 comments on “Drukte voor iedereen
  1. Avatar Willy van Kampen schreef:

    Mooi is dat om in de adventstijd in verwachting te zijn. Net of je het dan nog intenser beleefd. Een gezegend kerstfeest en een vreugdevol 2014 toegewenst.

    • Avatar Adrie Stemmer schreef:

      Prachtig he. Ik heb ook enorm genoten van deze blog. Bijzonder om het op deze manier met ons te delen.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
4 december 2013
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief