MENUMENU

Een doosje met hoop

Negatieve scenario’s over de toekomst bepalen op dit moment mijn stemming. Vind jij het ook zo moeilijk om lichtpuntjes te zien?

Want het veelkoppige monster IS is overal aanwezig. En Poetin is een beangstigende dictator. En de geldzucht van bankiers en vele anderen is grenzeloos.

Sterker

Het leven van Jezus kent vanaf het begin ook een negatief scenario. Hij zal sterven aan het kruis. En zo gebeurt het, op Goede Vrijdag. Een dramatisch einde van een leven vol hoop. Over en uit is het met het koninkrijk van God. Over en uit met Jezus’ toewijding en liefde.
Nee! Niks over en uit. Het kruis, Jezus’ dood, is voor mij niet het laatste. Op Goede Vrijdag volgt Pasen: Jezus wordt door God opgewekt uit de dood. Op de een of andere manier is God uiteindelijk sterker dan alle negatieve, dodelijke, kwade krachten. Zijn rijk verdwijnt nooit meer.

Vind jij het ook zo moeilijk om lichtpuntjes te zien?

Winnen

Dit evangelie zit in een doosje in mijn rugzak, zit in mijn hoofd en in mijn hart. Het is een doosje met hoop. Hoop voor de wereld. Dat doosje draag ik bij me en het gekke is: als het lijden en het kwaad in de wereld mij beangstigen, open ik dit doosje en dan voel ik toch hoop. Ondanks alles geloof ik dat Jezus’ verhaal verder gaat. Zijn rijk vol van het goede, van vrede en eerlijkheid gaat het winnen. Ooit!

Vrolijk Pasen!!

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
4 april 2015
Kaarsjes:
 •  

  De zoon van m'n vriendin die weer terecht is

  God zij dank, hij is terecht!
 •  

  M'n vriendin en haar gezin

  Haar 17-jarige zoon is sinds 12 februari vermist. God, maak dat hij snel een teken van leven geeft. Maak dat hij geen verkeerde mensen tegenkomt en zelf geen verkeerde keuzes maakt. Wees met hem en bescherm hem alstublieft. En wees met zijn ouders en broer en alle anderen die zich zorgen maken.
 •  

  Mijn dochter

  Mijn dochter is zich gaan verdiepen in de Koran. Ze heeft een Marokkaanse vriend. Niet hij zet haar daar toe aan, maar zelf wil ze de mogelijkheden ontdekken. Ze heeft de hele Koran al doorgelezen en is nu aan de Bijbel begonnen. Ik kan het alleen maar toejuichen. Voor ons gezin zal het nog wel eens lastig zijn, maar ik begrijp haar en geniet van onze gesprekken. Ik wil voor ons gezin bidden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars