Een doosje met hoop

Negatieve scenario’s over de toekomst bepalen op dit moment mijn stemming. Vind jij het ook zo moeilijk om lichtpuntjes te zien?

Want het veelkoppige monster IS is overal aanwezig. En Poetin is een beangstigende dictator. En de geldzucht van bankiers en vele anderen is grenzeloos.

Sterker

Het leven van Jezus kent vanaf het begin ook een negatief scenario. Hij zal sterven aan het kruis. En zo gebeurt het, op Goede Vrijdag. Een dramatisch einde van een leven vol hoop. Over en uit is het met het koninkrijk van God. Over en uit met Jezus’ toewijding en liefde.
Nee! Niks over en uit. Het kruis, Jezus’ dood, is voor mij niet het laatste. Op Goede Vrijdag volgt Pasen: Jezus wordt door God opgewekt uit de dood. Op de een of andere manier is God uiteindelijk sterker dan alle negatieve, dodelijke, kwade krachten. Zijn rijk verdwijnt nooit meer.

Vind jij het ook zo moeilijk om lichtpuntjes te zien?

Winnen

Dit evangelie zit in een doosje in mijn rugzak, zit in mijn hoofd en in mijn hart. Het is een doosje met hoop. Hoop voor de wereld. Dat doosje draag ik bij me en het gekke is: als het lijden en het kwaad in de wereld mij beangstigen, open ik dit doosje en dan voel ik toch hoop. Ondanks alles geloof ik dat Jezus’ verhaal verder gaat. Zijn rijk vol van het goede, van vrede en eerlijkheid gaat het winnen. Ooit!

Vrolijk Pasen!!

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
 •  

  Ouders, dochter, en naasten

  Voor de ouders die te horen hebben gekregen dat hun dochter definitief het contact heeft verbroken zonder dat ze weten waarom. Voor de dochter die het contact heeft verbroken zonder dat het voor haarzelf ook allemaal duidelijk lijkt te zijn. En voor grootouder(s), broers, zussen en andere naasten. En voor de hulpverlening. Wees hen nabij en geef hen wat ze nodig hebben, God.
 •  

  Lein en leny

  Voor kracht en sterkte
 •  

  Lenie

  Dat er eindelijk rust in haar leven komt. En dat alle mankementen opgelost worden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars