MENUMENU

Een goed voornemen

Langzaam schuifel ik mee in de lange rij. Het kan wel even duren. Ondertussen borrelen mijn gedachten…

Waarom bezoek ik eigenlijk deze nieuwjaarsreceptie? Voor de gratis drank en de zoute pinda’s, de wensen van bekende en onbekende mensen?
Vanmorgen las ik in de krant: Mensen wensen je het beste, maar voor de rest van het jaar stelt het niets voor. Is dit erg pessimistisch gesteld of bevat het een kern van waarheid?
Ik weet het niet, het enige wat ik weet is dat ik hier zo snel mogelijk weg wil. Weg van deze verplichting.

Meteen realiseer ik me dat dit de reden was van mijn komst: verplichting…
Abrupt stap ik uit het gedrang. Dáár wil ik dit jaar mee afrekenen!

 

Een verhaaltje van precies 120 woorden; in één adem te lezen. Bij de koffie bijvoorbeeld…

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
7 januari 2016
Kaarsjes:
 •  

  Liesbeth

  Mensen geef elkaar een hand Liefde kent geen kleur of stand Zwart of wit of arm of rijk In ons hart zijn wij gelijk Mensen kijk elkaar eens aan Tracht elkander te verstaan Wilt gij niet wat u geschiedt Doe dat ook een ander niet Eenmaal zal die boodschap door de wereld gaan Probeer een lichtdrager te zijn.
 •  

  De ontheemde mens.

  Zembla. Een nieuw begin? Terwijl ik een kaarsje ontsteek. In gedachten en gebed denk ik aan hen die uit hun huis gezet zijn.Oud en Jong. Leg het neer in uw hand.Heer wees met hen die een moeilijke weg gaan vol onzekerheid in hun bestaan. Heer vraag u om kracht om moed en vertrouwen. U heeft uw Woord aan ons gegeven. Heer ontferm u over hen en allen om hen heen wees hen en ons nabij. Amen.
 •  

  Mijn moeder

  Dat ze Liesbeth Hofman en alle moslims aan de varkens voeren.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars