MENUMENU

Een kleine profvoetballer

Sven vertelt zijn oma dat hij profvoetballer wil worden, maar daar moet je wel wat voor doen. Ook eten.

Aan tafel

“Sven, kom je eten?”
“Ik háát eten”, is zijn antwoord en met lichte tegenzin legt Sven zijn bal voorzichtig naast zijn stoel en gaat toch maar aan tafel zitten. Zijn bal, zijn mooie echte leren voetbal, die zelfs mee naar bed gaat.
We gaan bidden. “Ik háát bidden”, zegt Sven en met alle aandacht ineens op hem gericht is hij de enige die met stijf gesloten ogen en gevouwen handen zit te wachten.

“O, dat mag je niet zeggen, Sven”, zegt zijn zusje van 9 tegen haar twee jaar jongere broertje.
Na het bidden gaan we nog even door. Ik háát bloemkool, ik háát aardappels, maar voetballers moeten eten en Sven ook.

Profvoetballer in spé

Na zijn bord met de nodige tegenzin leeggegeten te hebben komt het gesprek over voetballen op gang. Hoe kan het ook anders, het is allemaal voetballen op dit moment. Dat Nederland niet meedoet, is voor Sven geen punt.

“Ik ga later bij PSzjee”, vertelt hij met de laatste restjes eten in zijn mond. “PSzjee, PSV, bedoel je zeker”. “Nee joh, ik ben toch voor Ajax. Nee als ik gescout wordt ga ik bij Paris Saint Sjee”.

Nu begrijp ik het. “Paris Saint-Germain. Niet bij Ajax?” “Nee, PSZjee is veel beter en dan verdien ik veel meer geld. En als ik rijk ben dan…dan krijg jij van mij een zilveren rolstoel! Geen gouden, want die is voor de koningin en jij bent maar een gewone oma”.
Daar kan ik het mee doen, maar dan zeg ik hem dat ik daar dan heel blij en dankbaar voor ben.

Geloof in je toekomst

“Zullen we nu dan maar gaan danken, dan kan ik gaan voetballen. Ik moet nog heel veel trainen voor ik prof word en misschien ga ik eerst nog wel een tijdje naar Ajax, of naar AZ of…” Verder komt hij niet, want met de bal aan zijn voeten gaat hij de tuin in. Trainen om prof te worden. Dat hij bloemkool en bidden háát is hij vergeten. Zo zijn kinderen. Het ene moment hebben ze een vreselijke afkeer van iets of van veel, zoals Sven op het ogenblik en het andere moment zijn ze het zo vergeten. Maar hij gelooft in zijn toekomst.

 

bal de Miranda

foto : De Miranda
Een reactie op “Een kleine profvoetballer
 1. Marina schreef:

  Dat is een mooi iets, dat een kind mag geloven in de toekomst,

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
20 juni 2016

[views]
Kaarsjes:
 •  

  nelleke

  is toch nog een goed jaar geweest steeds alles goed bid dat volgend jaar ook goed komt
 •  

  T

  Dat T. weer volwaardigmlid mag zijn v. D.B. Hulp en Licht, Leiding voor T. Bescherming van een groot schild van Licht om T heen. Dat T niet te gronde gaat aan de eigen fouten.
 •  

  Harold

  Ik bid God dat Harold rust en vrede in zijn hoofd mag krijgen
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars