Een knipoog van God in de schaapskooi

Donderdag ging ik met juffen en andere ouders met bijna veertig kleuters naar de plaatselijke schaapskooi. Ik ben klassenouder bij mijn jongste in de klas. Ik ken alle kleuters uit de klas (en zij mij). Kleuters zijn zo heerlijk om mee om te gaan. Hoe ze hele verhalen vertellen of je ineens een knuffel geven. Ik liep al snel met een gezellig groepje praters om me heen.

Aangekomen bij de schaapskooi zag ik de karakters ontplooien. De durfals staan vooraan, stellen alle vragen en staan als eerste in de wei. Na drie keer waarschuwen pakken ze toch het schrikdraad. De introverten wachten af en turen door het hek, totdat het opengaat.

Ware karakters

Eenmaal tussen de schapen zag ik heel wat ware aarden bovenkomen. Het meisje dat niet op haar mond gevallen is, droeg ik in mijn armen tussen de schapen door, doodsbang. Want die beesten snuffelen aan je, happen naar je haar en je jas. Ze duwen je haast omver. En als je nauwelijks meer dan een meter hoog bent, dan kan zelfs een lammetje je aardig uit evenwicht brengen. Eén van de jongsten op school vindt het nog best spannend op school. Ze stond in het midden van de schapen in de wei. Ze stak haar tong uit naar een lam en aaide in het wilde weg de voorbij dwalende wollen ruggen. Van mijn kleuterzoon zag ik ook hele andere kanten. Hoe hij de clown speelt, zijn stoere loopje en grappen. Hoe hij lekker in de groep ligt en veel vrienden heeft.

Wees jezelf, wees vrij

Ik kan zo genieten van kleuters om mij heen. De manier waarop deze kinderen nog zo eigen zijn. Ze passen zich nog weinig aan aan de verwachtingen van anderen en hoe het wellicht hoort. Ik vind het inspirerend hoe ze bewegen in hun vrijheid. Hoe vaak durf ik nog echt mezelf te zijn, te spelen, alles wat ik niet weet te vragen en ongegeneerd een ander een knuffel te geven? Jezus vraagt niet voor niks de kinderen bij zich, kom maar zoals je bent. Hij noemt zichzelf de goede herder. En tussen al die verschillende karakters, kinderen en schapen, zag ik een knipoog van God. Wees jezelf, wees vrij.  Dinsdag mag ik weer met ze mee, op schoolreis. Misschien zelfs wel mee van de glijbaan. Ik kijk er nu al naar uit!

 

Wanneer kreeg jij voor het laatst een knipoog van God?

Deel dit verhaal:
Geesje Jaakke-den Toonder

Geschreven door:

Thema: Blog
8 april 2019
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief