Een kwestie van geduld

Geduld is een schone zaak, zo beweert men. Simpel. Maar als je met ‘geduld-hebben’ te maken krijgt, is het helemaal zo simpel nog niet.

Onlangs kreeg ik er namelijk zelf mee te maken. Waar ik eerst in de veronderstelling was slechts een kleine ingreep te moeten ondergaan, bleek dat helaas toch grotere gevolgen te hebben. Ik moest rust houden om de wond te laten genezen. Zes weken lang was ik aangewezen op mijn krukken.

Had ik het maar geweten…

Als ik het nou geweten had, dan had ik me er tenminste op kunnen voorbereiden. Dan had ik de ramen nog snel even gezeemd en de bedden verschoond. Maar dat kon al niet meer. Ik moest me er gewoon bij neerleggen. En daar zat ik dan te ‘zitten’ en te ‘nietsen’, terwijl er zoveel huishoudelijk werk lag te wachten.

Geduld-challenge

Maar er lag ook nog ander werk te wachten. Mijn schrijfwerk, bedacht ik me verheugd. Eindelijk had ik eens alle tijd om rustig achter de computer te zitten, zonder me schuldig te voelen . De dagen thuis vielen me niet eens zo lang, omdat ik regelmatig tijd en plaats vergat als ik aan het schrijven was.
Schrijfwerk voor Mijn Kerk, maar ook voor mijn eigen website. Ik startte een serie blogs rond het thema geduld: mijn ‘geduld-challenge-blogs’. In deze blogs ben ik op zoek gegaan naar ‘de schone zaken’ van geduld. Ik probeerde steeds een schone zaak te ontdekken en te beschrijven tijdens het geduld-oefenen. En weet je? Ondanks alles, kwamen er ook zoveel goede zaken bovendrijven.

Schone zaken

Zo ontdekte ik dat ik kon rekenen op de steun van mijn man en kinderen en van heel veel lieve mensen die om mij heen stonden. Ik werd overstelpt met kaartjes, telefoontjes en bezoekjes, met bloemen en lekkernijen. Ik kreeg inspiratie om te schrijven. Heel wat gedichtjes en blogs verschenen, als uit het niets, op mijn beeldscherm. Maar ook ontdekte ik zaken die ik heel diep had weggestopt en waarvan ik niet wist, dat ze me nog steeds zo dwars zaten. Het was bijzonder om die zaken te benoemen en soms voorzichtig een poging te doen om er overheen te stappen…

Ondertussen genas mijn wond voorspoedig en alles in huis draaide gewoon door. Mijn geduld werd beloond en wat een hoop schone zaken mocht ik ontvangen! Niet op één hand te tellen. Wat is God goed en ook wat heeft hij een geduld met mij. Ja, als er iemand geduldig is, is hij het wel.

Als je het leuk vindt om mijn challenge-blogs eens te lezen, klik dan hier

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
25 februari 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief