MENUMENU

Een nieuw begin

De afgelopen dagen heb ik teruggekeken op mijn leven. Hoe ben ik geworden wie ik nu ben? En wat zijn de volgende stappen die ik ga zetten? Dat is geen somber gepieker en gepeins. Ik leef vanuit het idee dat het glas half vol is; ik zie graag mogelijkheden.

Dagelijks geloof

En er is veel om op terug te kijken! Sinds vorige zomer is mijn leven op zijn kop gezet. En toch had ik, als ik terugkijk, niet het gevoel dat ik op een kruispunt in mijn leven stond… De aanleiding was een terloopse opmerking van mijn moeder, ze zei: ‘weet dat ik hier niet altijd meer zal zijn.’ Het waren deze woorden die mij aanvuurden om actief op zoek te gaan naar een relatie. Ik wilde graag een vrouw die, net als mijn moeder, gelovig is. En omdat ik zo iemand niet ontmoette in de kerk waar ik elke twee weken kwam, meldde ik mij aan op een christelijke datingsite.

Om goed beslagen ten ijs te komen, besloot ik een paar boeken te lezen over daten. De boeken die ik las, verbonden het daten echter met het geloof. En daardoor is mijn geloofsvuurtje gaan branden. Van een oppervlakkige geloofsbeoefenaar ben ik iemand geworden, die het leuk vindt om dagelijks met het geloof bezig te zijn. Eerder leefde ik in betrekkelijke anonimiteit, maar dankzij het geloof ben ik mij gaan ontplooien.

Warm schrijven

Eén van de vrouwen met wie ik op de datingsite mailde, vond dat ik zo leuk schreef. Of dat klopt? Ik vind het in elk geval heel leuk om te doen. Haar opmerking inspireerde me om op zoek te gaan naar een plek voor mijn schrijfsels. Als ik daar nou ook nog eens het geloof in tot uiting mag brengen, dan is dat helemaal fantastisch. Dus hier ben ik, een ‘jong gelovige’ die hoopt dat aan het vuur dat in hem brandt, lezers zich zo af en toe ook even kunnen warmen.

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
MijnKerk.nl

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars