Een nieuw begin

De afgelopen dagen heb ik teruggekeken op mijn leven. Hoe ben ik geworden wie ik nu ben? En wat zijn de volgende stappen die ik ga zetten? Dat is geen somber gepieker en gepeins. Ik leef vanuit het idee dat het glas half vol is; ik zie graag mogelijkheden.

Dagelijks geloof

En er is veel om op terug te kijken! Sinds vorige zomer is mijn leven op zijn kop gezet. En toch had ik, als ik terugkijk, niet het gevoel dat ik op een kruispunt in mijn leven stond… De aanleiding was een terloopse opmerking van mijn moeder, ze zei: ‘weet dat ik hier niet altijd meer zal zijn.’ Het waren deze woorden die mij aanvuurden om actief op zoek te gaan naar een relatie. Ik wilde graag een vrouw die, net als mijn moeder, gelovig is. En omdat ik zo iemand niet ontmoette in de kerk waar ik elke twee weken kwam, meldde ik mij aan op een christelijke datingsite.

Om goed beslagen ten ijs te komen, besloot ik een paar boeken te lezen over daten. De boeken die ik las, verbonden het daten echter met het geloof. En daardoor is mijn geloofsvuurtje gaan branden. Van een oppervlakkige geloofsbeoefenaar ben ik iemand geworden, die het leuk vindt om dagelijks met het geloof bezig te zijn. Eerder leefde ik in betrekkelijke anonimiteit, maar dankzij het geloof ben ik mij gaan ontplooien.

Warm schrijven

Eén van de vrouwen met wie ik op de datingsite mailde, vond dat ik zo leuk schreef. Of dat klopt? Ik vind het in elk geval heel leuk om te doen. Haar opmerking inspireerde me om op zoek te gaan naar een plek voor mijn schrijfsels. Als ik daar nou ook nog eens het geloof in tot uiting mag brengen, dan is dat helemaal fantastisch. Dus hier ben ik, een ‘jong gelovige’ die hoopt dat aan het vuur dat in hem brandt, lezers zich zo af en toe ook even kunnen warmen.

12 comments on “Een nieuw begin
 1. Avatar m. schreef:

  volgens mij een laatbloeier! Ja, het is leuk om in het middelpunt van je leven er achter te komen dat er nog veel te ontdekken valt en je nog te ontplooien. Ik ben daar ook altijd nog mee bezig.

  • Avatar Ad Aartse schreef:

   Ja ineens op vele vlakken een laatbloeier. En ik denk dat het geloof ook de mogelijkheid biedt om nog heel veel in te leren. Leuk dat jij dat ontdekken en groeien ook ziet.

   • Avatar m. schreef:

    ja, soms is het best moeilijk om uit de comfortzone te komen maar je leert er veel van. Ik denk dat Truus wel gelijk heeft, vertrouwen hebben dat het goedkomt dat is wel belangrijk.

 2. Avatar Truus schreef:

  Zoeken is niet nodig als er iemand in je leven past komt die wel op je pad laat de voorwaarden los gelovig of niet in elk persoon zit wel een goede en minder goede kant als je daar samen aan werkt komt dat glas van jou wel vol.

 3. Avatar Willy schreef:

  Wat mooi dat je hier gaat schrijven, jij bent een jong gelovige ik een oud gelovige. Met vallen en opstaan probeer ik een weg in het geloof te vinden.

 4. Avatar Arend-Jan schreef:

  Zelf ben ik ook een laatbloeier. Jouw verhaal spreekt mij aan en ik lees ook wat herkenbaars. Momenteel ben ik weer alleen. Ik had iets moois en liefs. Daarover heb ik op deze website wel eens wat geschreven.
  Ik weet nu één ding. Wil je dat een relatie een succes wordt, dan moet je er helemaal voor gaan. Daarom succes met jouw dating-avontuur. Laat mij eens van jou wat lezen.

 5. Avatar m. schreef:

  wanneer komt het volgende stukje?

  • Avatar Ad Aartse schreef:

   Ik heb besloten mijn bijdrage te gaan staken.
   Maar ik zal daarvoor nog een stukje schrijven en uit de doeken doen wat de achtergrond van die beslissing is.
   Dus later meer.

   • Avatar m. schreef:

    Hallo Ad,
    Ik vond het stukje authentiek en was benieuwd naar het volgende stukje, maar ik heb begrip voor je beslissing als je denkt er beter aan te doen niet mee verder te gaan en misschien is het ook niet persé nodig dit uit de doeken te doen. In ieder geval veel geluk en succes met alles.

 6. Avatar anne schreef:

  Het is nooit te laat om uit je veilige plek te komen,
  Veel succes op deze plek!

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
28 mei 2014
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief