MENUMENU

Een nieuwe wereld

‘Laat uw nieuwe wereld komen.’ Herken jij deze zin?

De zin komt uit het Onze Vader, het gebed dat Jezus dat in het evangelie van Lucas leert aan zijn leerlingen. Misschien ken jij het ook wel, maar dan in andere woorden.

Droom

Deze komt uit de Bijbel in Gewone Taal, in andere bijbelvertalingen staat hier: ‘Uw (Konink)rijk kome!’ Een prachtig gebed om het aanbreken van een wereld waarin alle dromen van God uitkomen. De droom bijvoorbeeld dat er geen armoede meer is en er geen gevangenissen meer nodig zijn. De droom dat ieder mens op een goede manier voor de ander zorgt. De droom dat mensen rustig kunnen wonen en werken, omdat er geen oorlog meer is.

Vertrouwen

Dit gebed om een nieuwe wereld is niet alleen iets voor de toekomst. Soms, hier en daar, gebeurt het al. Kijk maar eens hoe mensen zorgen voor elkaar, bijvoorbeeld door een kaarsje te branden of mee te leven. Toch is het er nog niet helemaal en soms lijkt het wel of het er helemaal níet is, bijvoorbeeld als wij ons inleven in mensen op de vlucht.
Het gebed om een nieuwe wereld is dus ook een gebed voor ‘ooit eens’. Een gebed om te kunnen vertrouwen dat er een dag komt waarop Gods nieuwe wereld er wel helemaal is.

Delen

Die wereld is er niet alleen voor mensen, ook de aarde zal weer groen zijn en de lucht schoon, zodat ook dieren er goed kunnen leven. Ergens in de Bijbel staat zelfs een droom dat een kind zonder angst bij het nest van een gevaarlijke slang speelt.
Ik ben blij dat wij nog steeds een nieuwe wereld kunnen verwachten én dat wij er af en toe iets van kunnen zien. Misschien zie jij het soms ook wel gebeuren en wil je dat op deze website of op facebook delen.

Afbeelding: ‘Impressie, opkomende zon’, Claude Monet

Een reactie op “Een nieuwe wereld
 1. Marijke schreef:

  Psalm 6.
  Heer, wordt niet boos, straf mij niet in boosheid.
  Heer omarm mij, ik houd het bijna niet meer vol.
  Geef uw Geest, ik heb geen zicht. Mijn leven is
  voorbij. Hoe lang , Heer ik ben het wachten moe.
  Heer kom ik wacht, help mij ik kijk naar U uit.
  nu roep ik U aan, erbarm u Heer. In mijn hart
  schreeuwt een lied. Telkens weer….diepe zucht.
  Ik ben zo moe en de dagen zat. Mijn ogen vallen,
  telkens dicht. Heer ik weet het echt niet meer.
  bescherm mij Heer, hier ben ik help mij, kom….
  amen.

  Ik zag het gebeuren aan een ziekbed. Deze week. Bij iemand op hoge leeftijd welke echt bijna niets meer kon.
  Zo sloeg ik de Bijbel thuis open en daar stond deze Psalm welke ik vertaalde er ontstond spontaan een gebed .
  Ik mocht het in mijn vertaling voor haar doen. Ik werd er stil van. Heer wees haar nabij.
  MBvD.

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
5 oktober 2015
Kaarsjes:
 •  

  De zoon van m'n vriendin die weer terecht is

  God zij dank, hij is terecht!
 •  

  M'n vriendin en haar gezin

  Haar 17-jarige zoon is sinds 12 februari vermist. God, maak dat hij snel een teken van leven geeft. Maak dat hij geen verkeerde mensen tegenkomt en zelf geen verkeerde keuzes maakt. Wees met hem en bescherm hem alstublieft. En wees met zijn ouders en broer en alle anderen die zich zorgen maken.
 •  

  Mijn dochter

  Mijn dochter is zich gaan verdiepen in de Koran. Ze heeft een Marokkaanse vriend. Niet hij zet haar daar toe aan, maar zelf wil ze de mogelijkheden ontdekken. Ze heeft de hele Koran al doorgelezen en is nu aan de Bijbel begonnen. Ik kan het alleen maar toejuichen. Voor ons gezin zal het nog wel eens lastig zijn, maar ik begrijp haar en geniet van onze gesprekken. Ik wil voor ons gezin bidden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars