MENUMENU

Een nieuwe wereld

‘Laat uw nieuwe wereld komen.’ Herken jij deze zin?

De zin komt uit het Onze Vader, het gebed dat Jezus dat in het evangelie van Lucas leert aan zijn leerlingen. Misschien ken jij het ook wel, maar dan in andere woorden.

Droom

Deze komt uit de Bijbel in Gewone Taal, in andere bijbelvertalingen staat hier: ‘Uw (Konink)rijk kome!’ Een prachtig gebed om het aanbreken van een wereld waarin alle dromen van God uitkomen. De droom bijvoorbeeld dat er geen armoede meer is en er geen gevangenissen meer nodig zijn. De droom dat ieder mens op een goede manier voor de ander zorgt. De droom dat mensen rustig kunnen wonen en werken, omdat er geen oorlog meer is.

Vertrouwen

Dit gebed om een nieuwe wereld is niet alleen iets voor de toekomst. Soms, hier en daar, gebeurt het al. Kijk maar eens hoe mensen zorgen voor elkaar, bijvoorbeeld door een kaarsje te branden of mee te leven. Toch is het er nog niet helemaal en soms lijkt het wel of het er helemaal níet is, bijvoorbeeld als wij ons inleven in mensen op de vlucht.
Het gebed om een nieuwe wereld is dus ook een gebed voor ‘ooit eens’. Een gebed om te kunnen vertrouwen dat er een dag komt waarop Gods nieuwe wereld er wel helemaal is.

Delen

Die wereld is er niet alleen voor mensen, ook de aarde zal weer groen zijn en de lucht schoon, zodat ook dieren er goed kunnen leven. Ergens in de Bijbel staat zelfs een droom dat een kind zonder angst bij het nest van een gevaarlijke slang speelt.
Ik ben blij dat wij nog steeds een nieuwe wereld kunnen verwachten én dat wij er af en toe iets van kunnen zien. Misschien zie jij het soms ook wel gebeuren en wil je dat op deze website of op facebook delen.

Afbeelding: ‘Impressie, opkomende zon’, Claude Monet

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
MijnKerk.nl

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars