Een van je tweeling voortrekken?

Als tweelingmoeder zorg je er altijd voor dat je niet een van de baby’s voortrekt. Toch komt er in de bijbel een bijzonder verhaal voor over een tweeling waarvan er één wordt voorgetrokken. De bijbel is maar een apart boek, vindt Maria, maar soms toch ook weer heel actueel.

Lente & Linde

Lev kan niet slapen. Hij heeft het al een half uur geprobeerd. We hebben al Klokhuis gekeken Vandaag alles geleerd over sperziebonen en morgen gaat het over pesten, altijd leuk dat programma. Maar sperziebonen en het zicht op morgen ten spijt, slapen wil niet lukken. Ik haal hem uit bed. Een mens kan nou eenmaal niet slapen op commando. Lente & Linde zetten de boel ook op stelten, dus Joost en ik verdelen de boel; ik voed Lente & Linde en hij leest voor aan Lev. Met z’n allen liggen we in ons grote bed.

 

Jacob en Ezau

Joost leest het verhaal voor van Jacob en Ezau waarin Izaak Jakob zegent. Best raar, bedenk ik al flessend; wij hebben ook een tweeling en zouden de één nooit boven de ander stellen maar proberen hen juist zo gelijkwaardig mogelijk te benaderen. De bijbel is eigenlijk een rare verzameling verhalen uit een heel andere tijd en cultuur. Niet zoals we nu dingen zien, concludeer ik al denkend.

“Morgen lezen we het verhaal van Jozef”, hoor ik Joost ineens tegen Lev zeggen.”O!”, roep ik enthousiast tegen Lev: “Jozef werd ook gepest en daar gaat Klokhuis morgen toch over?”

Blijkt de bijbel toch weer actueler dan ik dan ik dacht 😉

 

Wat vind jij mooi of moeilijk in de bijbel?

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
26 augustus 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief