Een verscheurd leven

De christelijke traditie is ermee doordrenkt: een gescheurd en gebroken leven. Het is ook allemaal niet perfect en dat hoeft het ook niet te zijn. Zelfs de mode is zich daar volop van bewust. De één vindt het afschuwelijk en de ander zweert erbij. Dit kan natuurlijk maar over één trend gaan: de gescheurde broek!

De trend

Overal kom je het nu op straat tegen. Van jong tot oud zijn mensen verslingerd aan deze trend. Broeken vol met scheuren. Afgelopen zondag was ik aan het shoppen in Den Haag en keek mijn ogen uit. Een knappe jonge vrouw, waarbij de scheurtjes een beetje van haar gebruinde benen bloot geven. Een iets wat volle jongen, waarbij het lijkt alsof die scheur toch echt door het formaat van zijn bovenbenen komt.

Mijn kledingkast

Mijn kledingkast hing vol met broeken met scheuren. Ja, hing. Ze hingen er zo’n vijftien jaar geleden. Ik was er een enorme fan van. Jarenlang flaneerde ik er overal mee! Dit waren geen oude, versleten broeken. Nee, dit waren gloednieuwe en peperdure merkbroeken. Met het verstrijken van de jaren zijn enkele broeken genadeloos doorgescheurd. Of ik heb ze weggegeven, aangezien ik ervan overtuigd was dat ik ze nooit meer zou kunnen dragen.

Retro

Ik baalde nu dus even als een stekker. Het is een mega leuke trend! Als ik het zie, zie ik mezelf weer vol trots paraderen. Natuurlijk weet ik dat trends altijd weer terug in de mode komen. Alleen verrast het mij dat de gescheurde broek met tien jaar al weer hot is!

Tijdens het shoppen vroeg ik me af of ik weer een paar van deze broeken zou kopen. Toch heb ik besloten om deze trend aan mijn neus voorbij te laten gaan. Alweer een vermogen uitgeven aan broeken die je eigenlijk vrij weinig aan kunt. Nee, geen gescheurde broek voor mij.
Wat ik er wel uit haal, is dat ik een volgende keer extra nadenk voordat ik mijn kleren afdank…

En jij?

Ik ben vast niet enige die dit overkomt. Welk kledingstuk/trend had jij eigenlijk niet weg moeten doen?

One comment on “Een verscheurd leven
  1. Avatar Mar schreef:

    Niets. Ik draag nu kleding die niet aan mode onderhevig is en meestal fair bio enzo.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
22 juli 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief