MENUMENU

Een week zonder vlees

De week van 5 t/m 11 maart is uitgeroepen tot de eerste Nationale Week Zonder Vlees. Het initiatief komt van Isabel Boerdam. Je kent haar misschien van ‘De hippe vegetariër’. Isabel is al sinds haar negende vegetariër. Isabel vindt dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is. Door elke dag vlees te eten leef je op te grote voet. Niet iedereen hoeft vegetariër te worden. Eén of twee dagen per week geen vlees eten heeft al een positief effect op mens, dier en milieu.

Kleine moeite, groot verschil.

Wanneer je een week geen vlees eet bespaar je zeven maanden douchewater of 114 km autorijden. Vlees is milieuvervuilend, dat weten we al lang. Maar hoe zit het ook al weer precies?

Via de facebook pagina van de NOS vind je dit korte filmpje waarin het wordt uitgelegd.

Wat voor invloed heeft vlees op het milieu?

1 week leven als vegetariër. Doe jij mee? 🐷🐮🐔 Vandaag begint de eerste Nationale Week Zonder Vlees. Wat voor invloed heeft het op het milieu als je wel of geen vlees eet? Alle feiten op een rijtje ↓

Posted by NOS on Sunday, 4 March 2018

Wat zegt de Bijbel?

Als christen vind ik het belangrijk om zorgzaam met mens dier en milieu om te gaan. Daarom ondersteun ik dit initiatief van harte. In de Bijbel vind ik geen directe aanwijzingen voor een vegetarische of veganistische leefstijl.  Maar ik geloof dat we de aarde hebben ontvangen als een geschenk waar we met zorg mee om moeten gaan. Zo interpreteer ik het eerste hoofdstuk van het boek Genesis, waarin de schepping van de aarde wordt beschreven.

De aarde te leen

We hebben als mensen de zorg voor elkaar, voor de dieren, de bomen en de planten. De aarde is niet ons bezit, we hebben haar te leen.

“Van de Heer is de aarde en alles wat er leeft, van hem is de wereld en ieder die er woont. ” Psalm 24: 1 

Een geleend boek breng ik na lezen ook weer netjes terug. Zo wil ik de aarde aan het einde van mijn leven ook netjes achterlaten. Ik geloof dat minder vlees eten een goede bijdrage kan zijn. Daarom voor mij deze week geen vlees, en na deze week een flexitarische levensstijl.

 

Wat eet jij vanavond?
Vlees of geen vlees?

 

Voor meer info over de Nationale Week Zonder Vlees, zie  www.weekzondervlees.nl

Wil je meer weten rondom het thema geloof en vegetarische of veganistische levensstijl? Kijk dan ook eens op de site van de Vegan Church. www.veganchurch.nl

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
7 maart 2018
Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars